Fotboll

”Guardiola kan ta över Qatars landslag”

Av: 

Kristopher Karlsson

FOTBOLL

Uppgifter: Kan göra som vännen Valero Rivera

Pep Guardiola.
Pep Guardiola.

Qatar kan vara på väg att göra ytterligare en prestigefull förbundskaptensvärvning.

Enligt tysk press kan Pep Guardiola ta över Qatars fotbollslandslag efter att kontraktet med Bayern München löpt ut.

Tyska Bild Zeitung förstasida i dag.

Pep Guardiola är av många ansedd världens bäste fotbollstränare. Efter att ha vunnit allt med Barcelona huserar spanjoren nu i tyska Bayern München där han har kontrakt till sommaren 2016.

I dag rapporterar tysk press att Guardiolas framtid kan ligga utanför Europa.

Enligt både Bild Zeitung och Focus är han aktuell att ta över Qatars fotbollslandslag.

Hjälpte Qatar med VM-ansökan

Bild rapporterar att spanjoren kommer att fullfölja sitt kontrakt med Bayern men att det därefter är färdigtränat i Tyskland. Enligt tidningen är det högst sannolikt att Guardiola tar över Qatar i satsningen mot VM på hemmaplan 2022, frågan uppges snarare vara om han först gör en sejour i Premier League.

Tränaren har ett förflutet i Qatar sedan han själv spelade för qatariska klubben Al Ahli mellan 2003 och 2005. Han var tränare för Barcelona när klubben säkrade ett sponsoravtal med Qatar Foundation värt 170 miljoner euro.

Enligt Focus ska Qatar ha hört av sig redan under 2011 och 2012 för att locka spanjoren till landslaget.

När landet ansökte om att arrangera VM 2022 var Guardiola ambassadör för budet och fick enligt France Football 11 miljoner euro för insatsen.

Hyllar Qatar

Senast i januari tog Guardiola sitt Bayern München till Qatar för vinterläger.

– Min familj och jag har bott här och har behandlats mycket väl. Åren i Qatar var fantastiska. Likaså de människor jag träffat, landet och kulturen, sa Guardiola under en presskonferens med Qatars landslagschef Mansoor Al-Ansari under januarilägret.

Bayern-tränaren är enligt Focus även nära vän med Valero Rivera, mannen som förde Qatar till VM-silver i handbolls-VM. Rivera är likt Guardiola gammal Barça-tränare och av många ansedd sin sports främste tränare.

De båda herrarna träffades enligt Bild och Focus under Bayerns januariläger i landet samtidigt som Rivera gjorde succé i VM.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!