”Publiken hade precis sett en ny polstjärna”

FOTBOLL

John Guidetti lyfts till skyarna efter nya målsuccén

1 av 5

John Guidettis hyllas i brittisk press efter sitt hattrick i går.

”Är John Guidetti den nye Henrik Larsson?”, undrar Daily Telegraph.

Skotska Daily Record uppger att Manchester City nu satt en 59 miljoner kronor stor prislapp på svensken.

–  Jag vill inte spekulera. Jag kan inte tänka ”Åh, om fem år kommer jag att vara nummer 10 hos Real Madrid”, säger Guidetti efter målfesten.

Guidetti.

I kvartsfinalen i skotska ligacupen slog svensken in ett hattrick mot Partick Thistle i går kväll. Två kom från frispark, och ett från straffpunkten.

I dag hyllas han i såväl skotska som engelsk press.

Engelska The Guardian kallar de bägge frisparksmålen ”underbara”.

Engelska Daily Telegraph inleder sin matchrapport med en parallell till en annan Celtic-svensk:

”Han gör mål, han lagar mat, han kommer från Sverige och han pratar i rubriker – Är John Guidetti den nye Henrik Larsson?”.

Guidetti byttes ut redan i den 63:e matchminuten – till hemmafansens hyllningar.

”Guidetti vandrade ut till ovationer från en publik som var övertygade om att de precis sett en ny polstjärna”, skriver Telegraph.

Skotska Daily Record kallar svenskens målfacit hittills denna säsong ”otroligt”.

”En gåva fån Gud”

Själv är Guidetti nöjd med livet – och matchbollen som han fick behålla efter sitt hattrick.

– Jag är jätteglad! Hattrick, och man of the match – igen. Och de som sa att jag inte skulle spela igen... jag tackar högre makter, vad annat kan man säga. Det är otroligt helt enkelt, säger Guidetti till Sportbladet.

Daily Record avslöjar även att Manchester City satt en fem miljoner pund (motsvarande drygt 59 miljoner kronor) stor prislapp på sin 22-åriga anfallare. Kontraktet med den engelska storklubben löper ut nästa sommar – samtidigt som låneavtalet med Celtic är över.

Men i och med att han blir gratis nästa sommar hoppas Celtic-fansen att man kan köpa svensken redan i januari för att jaga bort andra intresserade klubbar.

”När min agent kommer till mig...”

Guidetti själv vill fokusera på nuet.

– Gräset är inte alltid grönare på andra sidan, så man behöver inte tänka på framtiden. När min agent kommer till mig och förklarar vad som kommer att hända, då lyssnar jag. Jag litar helt och hållet på folket som jobbar med mig, säger Guidetti till Daily Record och fortsätter:

– Jag vill bara fokusera på fotbollen och sen får vi se vad som händer. Jag vill inte spekulera. Jag kan inte tänka ”Åh, om fem år kommer jag att vara nummer 10 hos Real Madrid”. Det är inte verkliga livet. Man måste fokusera på nuet, man vet aldrig vad som händer i framtiden.

Härnäst för Celtic väntar ligamöte med Inverness på lördag.