Superettan

Upp i serieledning – ett år efter audition

Av: 

Jonathan Berntsson

FOTBOLL

Ja Laila, det var lätt som en plätt

För ett år sedan fick Kevin Walker en guldbiljett.

Nu har han fått en serieledning istället.

– Det är fina grejer båda två, säger Walker.

I mitten av augusti förra året sändes programmet där Kevin Walker tagit med sig guran och slagit sig ner på en stol framför Anders Bagge, Laila Bagge Wahlgren och Alexander Bard.

Gif Sundsvall-mittfältaren tog ton, höll den i en och en halv minut och fick den karismatiska trion att brista ut i stora leenden.

– Det där var ju lätt som en plätt för dig, Kevin. Att sparka in bollen i mål är lätt, sa Laila Bagge Wahlgren.

Laila hade rätt

Jurymedlemmen i Idol visste vad hon pratade om. Nu, i ovädret på Ängelholms IP, fick Gif Sundsvall straff efter en knapp halvtimme när hemmakeepern Matt Pyzdrowski drog ner Runar Sigurjonsson. Fram stegade Kevin Walker och skickade upp bollen i nättaket.

Lätt som en plätt. Eller?

– Haha. Det gäller att träffa målet där. Målvakten måste göra en bra räddning för att ta bollen. Jag fick upp den bra. Kul att få kunna göra en balja, säger Kevin Walker.

Lika enkelt var det minuten senare, då för lagkamraten Adam Chennoufi. Ett alldeles för passivt Ängelholm-försvar stod och sov. Giffaren passade på att sätta fram en tå och göra 2–0.

Ett ... inte alltför vackert mål, enligt målskytten själv.

– Jag tror inte det funnits något mål i världen som varit fulare genom tiderna. Det var en retur och jag först på bollen och skulle peta den förbi backen. Då hinner han dit med sin fot, sedan kommer någon mer dit. Vi står bara och brunkar där inne. Jag står bara och matar sparkar mot bollen, sedan ser jag att bollen ligger i målet, beskriver Adam Chennoufi.

I andra halvlek sprang sig Othamn El Kabir fri och reducerade för Ängelholm, men efter en utvisning på Sebastian Carlsén en kvart från slutet orkade hemmalaget aldrig krypa närmre. Även om det var nära med en ribbträff på övertid.

509 åskådare på matchen

Ett Sundsvall i storform utnyttjade att toppkonkurrenterna Hammarby och Ljungskile tog poäng av varandra i rekordmatchen på Tele2 Arena – 31 704 åskådare såg den fajten, att jämföra med 509 på Ängelholms IP ... – och övertog serieledningen. Norrlandslaget har nu två poängs försprång i kampen om allsvenskan.

Den går vidare med en Idol-segrare som den här hösten bara har en Superetta att koncentrera sig på.

– Men jag håller fortfarande på och kombinerar musiken med fotbollen. Jag mår bra med min tillvaro, säger Kevin Walker.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Superettan

Kevin Walker

Laila Bagge

GIF Sundsvall