Neymar tvingas till operation: Missar mötet med Real Madrid

FOTBOLL

PARIS. På onsdagskvällen tvingades PSG lämna vinterns tyngsta besked: Neymar ska opereras och missar Champions League-returmötet mot Real Madrid på tisdag nästa vecka.
– Han är jätteledsen och vi har försökt trösta honom, men vi får inte lägga oss ner och dö, säger Marco Verratti efter 3–0 mot Marseille i franska cupen.

En halvtimme före avspark i franska cupens kvartsfinal kom beskedet: Neymar behöver opereras och missar returmatchen mot Real Madrid i Champions League på tisdag nästa vecka.
Det var i söndagens match mot Marseille som Neymar landade snett och fick bäras ut på bår i slutminuterna. De första rapporterna talade om en stukning och en spricka i femte mellanfotsbenet, men PSG-tränaren Unai Emery meddelade att han hade gott hopp om att matcha brassen mot Real Madrid på tisdag.

Klubben vände

Men på onsdagen stod det alltså klart att Neymar missar matchen mot Real, och flera av de kommande, för att opereras i Brasilien.
– Vi har inget val, han är inte med och kan inte spela, så vi får spela för honom istället. Vi vet att han är ledsen och jättebesviken över den här skadan. Det enda vi kan ge honom i gengäld som gåva är att spela bra matcher, säger Marco Verratti efter onsdagens 3–0 mot Marseille, och fortsätter:
– Han är jätteledsen och det är helt normalt. Vi andra har försökt vara i närheten och trösta honom. Vi får inte lägga oss ner och dö, vi måste tänka att han kommer tillbaka så snart som det bara är möjligt.
– Vi är ledsna över det, men om det är det bästa beslutet för alla, Neymar och klubben, så har vi inget val. Vi ska göra vårt bästa för att slå Real för hans skull, säger PSG:s president Nasser al-Khelaïfi, som inte vet hur länge Neymar kommer att vara borta.

Mbappé gick av skadad

Det var andra gången på fyra dagar PSG mötte arvsfienden från södra Frankrike och efter 6–0 över två möten tycks i alla fall formen vara god, med eller utan Neymar.
– Vi vet att vi har tappat vår bäste spelare, för det är Neymar, men vi har flera andra riktigt bra spelare också. Vi behöver dem nu för att bärga en seger i den här viktiga matchen som kommer (mot Real Madrid), säger Verratti.
Neymars troliga ersättare Angel Di María visade framfötterna direkt när han gav PSG ledningen i prestigemötet mot Marseille på onsdagen. Efter paus utökade argentinaren, som blev kvar på bänken i hela förstamötet med Real, till 2–0 innan Edinson Cavani fastslog slutresultatet till 3–0.
Samtidigt tornade ett annat moln upp sig på himlen ovanför Parc des Princes, när Kylian Mbappé gick av i halvtid med en skadad vrist.
– Det var han själv som bad att inte behöva spela andra halvlek, vi hoppas att det inte är allvarligt, säger tränaren Unai Emery.

Så spelas åttondelsfinalerna i Champions League 00:24
ARTIKELN HANDLAR OM