Domarfacket backar – förlåter Ibrahimovic

FOTBOLL

25 000 domare starka facket accepterar nya ursäkten

1 av 2

Det franska domarfacket (SAFE) förlåter Zlatan Ibrahimovic.

Det bekräftar fackets vicepresident i en intervju med Foot365.

– Den här ursäkten känns väldigt uppriktig från honom.

Det var tidigt i går som det franska domarfacket (SAFE) gick till rasande attack mot Zlatan efter svenskens utbrott mot domare Lionel Jaffredo efter matchen mot Bordeaux. Facket var missnöjt med Zlatans ursprungliga ursäkt, publicerat som ett pressmeddelande genom klubben. I den ursprungliga ursäkten gick Zlatan alltjämt hårt åt domare Jaffredo.

Därför uttryckte den franska domarkåren, bestående av över 25 000 domare, sin upprördhet i ett öppet brev som fick stor spridning.

”Ingenting är någonsin för stort för ett överdimensionerat ego” och ”Det är så praktiskt, i förbigående, att torka sina fötter på en domare”, skrev facket bland annat.

”Vi är väldigt nöjda”

Men efter Zlatans senare ursäkt, ett videoklipp publicerat genom PSG:s officiella Youtube-kanal, väljer facket att acceptera svenskens ursäkt.

– Det är första gången jag hör hans ursäkt. Jag tror att alla franska domare kommer att höra den. Vi är förstås väldigt nöjda med att han gjort det. Han ändrade den lite från söndagens ursäkt. Det var det vi ville säga i vårt öppna brev, säger SAFE:s vicepresident Laurent Ugo till Foot365.

Ugo påminner även om att den ursprungliga ursäkten kändes tillrättalagd.

– Den här ursäkten känns väldigt uppriktig från honom, och vi accepterar förstås den med stort nöje, säger vicepresidenten.

Zlatan riskerar dock alltjämt en fem matchers lång avstängning efter att ligan inlett en utredning av händelsen.

ARTIKELN HANDLAR OM