Kiese Thelin: ”Var vår plan mot PSG”

Av: Johanna Frändén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TT

BORDEAUX. Trots två mål av Zlatan Ibrahimovic blev det en annan före detta MFF:are som vann svenskmatchen i Bordeaux.

Och det var genom att utnyttja PSG:s Champions League-spel som hemmalaget knep tre poäng.

– Vår plan var att pressa dem hårt eftersom de spelade en stormatch i onsdags. Jag är hur glad som helst, säger Isaac Kiese Thelin till Sportbladet.

Efter onsdagens heroiska Champions League-insats i London var PSG tillbaka i den franska vardagen igen, men det var svårt att känna igen dem.

Paris blev tagna på sängen omgående när Ludovic Sané slog in 1–0 för hemmalaget efter dryga kvarten.

Efter paus kvitterade Zlatan Ibrahimovic för PSG, som behövde tre poäng inför kvällens toppmöte mellan Marseille och ligaledaren Lyon, som leder Ligue 1 en poäng före PSG med en match mindre spelad.

Men Bordeaux hade inga planer på att ge sig, och lyckades ta ledningen igen med tjugo minuter kvar att spela, när Isaac Kiese Thelin nickade fram Whabi Kahzri som gjorde 2–1.

Zlatans mål förgäves

PSG, som slog bort bollar, missade enkla passningar och hade svårt att etablera något anfallsspel, fick en chans till när de tilldömdes straff med fem minuter kvar att spela.

Zlatan Ibrahimovic placerade säkert in kvällens andra mål vid vänstra stolpen, men det skulle inte ens räcka till poäng.

Med bara ett par minuter kvar att spela rakade Diego Rolan in segermålet och lämnade Paris Saint-Germain lottlösa – och Bordeaux-publiken lyrisk.

– Vi pratade om att vi skulle gå upp hårt och pressa dem eftersom de spelade en stormatch i onsdags. Det är inte så kul då att komma hit och få lite sparkar och hård press på sig, så det var vår plan inför matchen, säger Isaac Kiese Thelin till Sportbladet efter matchen.

Er plan byggde på att de tömt sina krafter i Champions League?

– Ja, lite. Vi har gjort en bra halvlek mot dem tidigare, men när de spelat bra har de pressat högt och det var det vi gjorde i dag.

”Målen har inte kommit”

Kiese Thelin kom till klubben i vintras för att förstärka anfallet, men har bara gjort ett mål för Bordeaux hittills. I dag spelade det mindre roll.

– Målen har inte kommit, men det blir en assist i dag och vi vinner matchen och jag är hur glad som helst för det.

Zlatan Ibrahimovic hade lättare att hålla sig för skratt, och lämnade Chaban-Delmas-station utan att prata med media. Men Isaac Kiese Thelin bytte några ord med honom efteråt.

Var han besviken?

– Det tror jag säkert, så klart. De går ju för ligatiteln och så fick vi tre poäng i dag.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.