”Inte rätt ögonblick att prata om det”

FOTBOLL

Pellegrini pressades efter CL-uttåget

Foto: Pellegrini - pressad City-tränare.

BARCELONA. Sex poäng bakom Chelsea och ännu ett uttåg i Champions Leagues åttondelsfinalfas. Då lyftes frågan kring Manuel Pellegrinis framtid i klubben.

– Det här är inte rätt ögonblick att prata om det, säger Manchester Citys tränare efter förlusten på Camp Nou.

Utgångsläget var tufft och Ivan Rakitics mål gjorde det nästan utsiktslöst för Manchester City att ta död på Barcleona-spöket från förra säsongen och slå ut katalanerna ur Champions League.

Efter en missad straff av Sergio Agüero med kvarten kvar stod Manuel Pellegrini inför fullbordat faktum; det lär inte bli några titlar för Manchester City i år.

Efter förra årets ligatitel och seger i ligacupen var förväntningarna höga i år. Men med Chelsea sex poäng framför sig i ligan och en match mer spelad ser Manchester City ut att gå lottlösa ur pågående säsong.

”Är aldrig lätt”

Och på presskonferensen efter matchen mot Barcelona, som slog ut Manchester City ur turneringen i åttondelsfinalen även förra säsongen, fick chilenaren frågan om han kan lova att han är tränare för klubben även nästa år.

– Det här är inte nödvändigtvis rätt ögonblick att prata om det. Vi har också mött Barcelona två gånger i Champions League, och det är aldrig lätt, säger Pellegrini.

Teorin om att Premier Leagues intensiva spelschema kring jul, då övriga ligor har uppehåll, gjort de engelska lagen svagare var inget Luis Enrique ville spekulera i.

– Jag vet inte om det är en nackdel. Men det är ju roligt för oss andra som får kolla på fotboll, när vi är lediga, säger Barcelonas tränare.

BBC-experten Robbie Savage menar att Pellegrinis dagar i City nu är räknade