Mats Gren avslöjar: Han var ”Mr X”

Publicerad 2015-03-14

GÖTEBORG. Mats Gren bekräftar nu Sportbladets uppgifter.

Jean Makoun, 31, var ”Mr X”.

– Jag trodde att det var klart, säger Blåvitts sportchef.

Följ ämnen
IFK Göteborg

IFK Göteborgs jakt på en central mittfältare har varit vinterns snackis i Göteborg. Den icke namngivne spelaren blev snabbt kallad ”Mr X”, men den 21 februari skrev Sportbladet att mycket pekade på att det kunde röra sig om kameruniern Jean Makoun, 31, som spelar i Rennes i Frankrike. Något som Mats Gren förnekade bestämt då.

För ett par veckor sedan hade IFK Göteborg planerat för presskonferens, men i sista stund sprack det. Efter IFK Göteborgs 2-0-seger över Helsingborg i cupen bekräftar Mats Gren att det handlade om den välmeriterade Jean Makoun.

– Han var här på läkarundersökning och vi var överens om hans personliga avtal. Sedan skulle han bara åka ner och skriva på för att bli fri från Rennes. Han sa att det inte skulle vara några problem, men ändå blev det strul. Jag vet inte om han ville ha några månadslöner av dem eller vad det var. Till slut kontaktade jag Rennes själv och satte en deadline, men det löst sig ändå inte. Väldigt tråkigt, jag trodde ju att det var klart, säger Mats Gren.

”Ska ha in en fjärde anfallare”

Nu blir det ingen central mittfältare alls för tillfället. IFK Göteborg väljer att låta Tom Pettersson fortsätta på mittfältet och gjorde i dag klart med den norske mittbacken Thomas Rogne, 24, som närmast kommer från Wigan.

– Vi ska ha in en fjärde anfallare. Sedan stänger vi butiken för den här gången. Jag tycker att det ser väldigt bra ut nu och konkurrensen i truppen är bra, säger Mats Gren.

Följ ämnen i artikeln