Lämnar Sirius – för Djurgården

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Özcan Melkemichel lämnar Djurgården, det bekräftar klubben på sin hemsida.

Enligt uppgifter till Sportbladet ersätter Thomas Lagerlöf, 47, och Kim Bergstrand, 50.

Båda två har tidigare vunnit guld som spelare – för AIK.

Özcan Melkemichel och Djurgården kom inte överens om en fortsättning. Klubben erbjöd Melkemichel ett kontrakt tidigare under hösten, men då valde han att tacka nej. Vilket Djurgården senare under torsdagen bekräftade.

– Med alla fakta på bordet känner jag att det kanske ändå är dags att gå vidare även om jag har trivts otroligt bra i Djurgården. Jag har haft två väldigt fina år här och uppfyllt det jag kom hit för, säger Özcan till hemsidan och fortsätter:

– Jag hade hoppats på att kunna göra mer, framför allt under den här hösten, men vi tog ändå en tredjeplats förra året som tog oss ut i Europa, vi vann en titel i Svenska Cupen och vi har vunnit derbyn som jag lovade.

Nu har Djurgården alltså gjort klart med två nya tränare. Det blir Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand som tar över klubben. Det bekräftar källor till Sportbladet.

Tidigare i AIK

Tränarduon utnyttjade en så kallad ”storklubbklausul” i sitt kontrakt med Sirius och har alltså nu gjort klart med Blåränderna. Bergstrand och Lagerlöf har tränat Sirius sedan 2012 och har bakgrund i flera andra Stockholmsklubbar, men kanske framför allt AIK.

Guldhjältar för AIK

Thomas Lagerlöf tillbringade större delen av sin spelarkarriär i AIK och var dessutom assisterande tränare där 2007–2008. Kim Bergstrand representerade i sin tur AIK som spelare 1986–1994, men har också spelat för Hammarby och Brommapojkarna. Båda har vunnit guld för AIK.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.