Victor Nilsson Lindelöf

Berättar om stödet: ’Varit viktig för mig’

Svenske stjärnan om förvandlingen

Av: 

Andreas Käck

FOTBOLL

Han fick en tuff start på säsongen – nu är Victor Nilsson Lindelöf en av Manchester Uniteds formstarkaste spelare.

Förklaringen? Stödet från José Mourinho.

– Han har varit väldigt viktig för mig, säger svensken inför helgens derby mot City.

Manchester United fick en usel start på säsongen och en av spelarna som fick hårdast kritik var Victor Nilsson Lindelöf. Men den 24-årige landslagssvensken har tagit sig ur formsvackan – och förvandlats till en nyckelspelare.

Han var en av tre nominerade till ”oktober månads bäste spelare”‚ och lovordades efter sin insats mot Juventus i onsdags.

Nu är han redo för sin hittills största utmaning i United-tröjan. Han väntas nämligen få spela från start i söndagens stekheta derby mot stadsrivalen City.

– Jag hoppas i alla fall att jag får spela..., säger Lindelöf i en intervju med AP.

”Känner oss självsäkra”

Han tror att en seger mot City skulle kunna bli en vändpunkt för hela säsongen.

– City är ett väldigt bra lag, speciellt på hemmaplan, så det kommer bli väldigt tufft, men vi känner oss självsäkra i att vi kan åka dit och göra det svårt för dem. Man vill självklart vinna alla matcher, men vi fick en tuff start på säsongen, men nu har fått med oss några bra resultat på senare tid och vi måste fortsätta jobba hårt varje dag, säger Lindelöf.

För egen del då?

– Det känns bra. Jag har fått spela många matcher, jag försöker köra på och göra mitt bästa för laget. Just nu känns det bra, kroppen känns fräsch. Jag har aldrig tvivlat på mig själv. Jag har alltid varit självsäker.

Hyllar Mourinho

Mourinho har öppet beklagat sig över att United inte värvade in en till mittback i somras, men Lindelöf har inte tagit det som kritik. Snarare ser han Mourinho som en av de enskilt största anledningarna till att han nu förvandlats till en nyckelspelare.

– Mourinho har varit väldigt viktig för mig. Från dag ett. Han pratar med mig, försöker hjälpa mig med hur jag kan bli bättre i spelet och sådana saker. Han har varit väldigt viktig. Jag tycker att han är fantastisk och jag är väldigt glad över att ha honom som tränare, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Derbyt mellan City och United spelas på söndag klockan 17:30 och sänds i Viasat Sport Premium och på Viaplay.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Peps Zlatan-pik efter sexfrågan

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Victor Nilsson Lindelöf

Premier League

Manchester United

José Mourinho