Herrlandslaget i fotboll

”Få som är riktigt nära på den positionen”

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Viktor Claesson och Robin Quaison är uttagna som anfallare i Janne Anderssons nya landslagstrupp. 

Nu vill förbundskaptenen att fler forwards kliver fram. 

– I den positionen känner jag att det är få, få som är riktigt nära, säger Andersson.

Det var få överraskningar i Janne Anderssons trupp till träningslandskampen mot Österrike och Nations League-matchen mot Turkiet. Alla från VM-truppen finns med, utom Ola Toivonen som har valt att avsluta sin landslagskarriär. 

Ken Sema, Robin Quaison och Sam Larsson är de tre nya spelare som kommer in i truppen. Quaison är uttagen som forward tillsammans med Viktor Claesson som tidigare spelat yttermittfältare i landslaget. 

– Quaison har spelat forward sista årets i Mainz. Nu när de inlett säsongen har han spelat som tia, som hängande forward så han har utvecklats mer och mer till en forward från att kunna spela på alla positioner på mittfältet, säger Janne Andersson och fortsätter: 

– Pratar vi Viktor Claesson spelade han som tia innan han lämnade Elfsborg och i Krasnodar spelar de tremanna-anfall så han har varit mer forward än yttermittfältare. Han klarar yttermittfältsrollen väldigt bra hos oss, men det ska bli intressant att se honom som en ren forward.

”Knacka på dörren lite tydligare”

Janne Andersson vill inte kalla det någon anfallskris, men förbundskaptenen skulle gärna sett att det fanns fler renodlade forwards att välja mellan nu när Toivonen har tackat för sig. 

– Det finns ett antal spelare, men tittar jag finns det inte många som är så nära. Det finns en hel del en bit bakom, men min förhoppning är att ett antal spelare, inte minst i forwardspositionen, utvecklas och knackar på dörren lite tydligare. I den positionen känner jag att det är få, få som är riktigt nära. Samtidigt vill jag utnyttja de spelarna jag har på bästa sätt och Viktor är en väldigt intressant fowardstyp. 

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

LIVE: Sverige-Turkiet i Nations League

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Janne Andersson

Robin Quaison

Viktor Claesson

Sam Larsson

Ola Toivonen

Ken Sema