Norsk mittfältare klar för Blåvitt

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Fredrik Oldrup Jensen, här i Odds tröja 2015, har gjort klart med IFK Göteborg.

avRobert Rosén

FOTBOLL

IFK Göteborg förstärker mittfältet.

Norrmannen Fredrik Oldrup Jensen har skrivit på för klubben.

– En duktig passningsspelare och en strateg centralt, säger sportchefen Mats Gren.

Det har varit några hektiska dagar för IFK Göteborg. Efter att ha gjort klart med Sargon Abraham (Degerfors) och Marcus Degerlund (Hammarby) har klubben nu även presenterat Fredrik Oldrup Jensen.

Mittfältaren lånas in från belgiska Zulte Waregem. En affär där ”Blåvitt” efter säsongen har köpoption på norrmannen.

”Känner oss verkligen trygga”

– Vi har hela tiden pratat om att hitta en vänsterfotad försvarsspelare, en central mittfältare samt en anfallare. Att det tagit lite tid handlar till stor del om att vi varit väldigt noga med att hitta den profil och kompetens vi sökt. Med Marcus (Degerlund), Fredrik (Oldrup Jensen) och Sargon (Abraham) känner vi oss verkligen trygga, säger Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg, i ett pressmeddelande.

Den förra säsongen gjorde 25-åringen tolv framträdanden i ligaspelet i Belgien och deltog även i Europa League-kvalet med Zulte Waregem.

Meriter från U21-landslaget

En duktig passningsspelare och en strateg centralt. Dessutom med stor erfarenhet, vilket är betydelsefullt för vår unga trupp, säger Mats Gren.

Fredrik Oldrup Jensen har tidigare i karriären även gjort 130 ligamatcher i Norge, där han representerade Odds BK, och har meriter från det norska U21-landslaget.

Transferfönstret i Sverige stänger i morgon, lördag.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM