Iniesta-imitatören ska rädda fotbollsfesten

Foto: TT

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Det råder stor Andrés Iniesta-feber i Japan. Alla vill få sig en skymt av Vissel Kobe-proffset.

När han nu ser ut att missa toppmötet mot FC Tokyo har huvudstadsklubben kommit på ett minst sagt annorlunda sätt att tillfredsställa alla tillresta supportrar som suktar efter att få se den lille spanjoren.

De hyr in Iniesta-imitatören Iam Noda.

Sedan flytten från Barcelona till japanska Vissel Kobe har Andrés Iniesta, 34, snabbt blivit J-Leagues populäraste spelare.

Såväl hemma- som bortafans har hittills flockats på de japanska arenorna för att få sig en skymt av stjärnan (som avgjorde VM-finalen mot Holland 2010). Därför kom det som ett stor chock för de supportrar som planerade att se Iniesta spela mot FC Tokyo på söndag att spanjoren saknas i Vissel Kobes trupp.

”Hämtar sin familj”

Efter att ha spelat sina två första matcher i ligan, mot Shonan Bellmare och Kashiwa Reysol, har han nu rest hem till Spanien.

– Iniesta har gjort en snabb resa tillbaka till Spanien för att hämta sin familj och ta med dem till Japan. Han kommer att vara borta ett par dagar innan han åter är spelbar, säger Vissel Kobes sportchef Masayuki Mori till ESPN.

Dåligt påmålat skägg

Hur löser man då det rabalder som uppstår när flera tusentals japaner inser att de går miste om chansen att se världsstjärnan?

FC Tokyo – som drömmer om att ha en fullsatt arenan med 50 000 åskådare för första gången på tre år – har en genial plan.

Japanska Sports Hochi rapporterar att klubben har hyrt in en Andrés Iniesta-imitatör för att glädja fanses som tar sig till Ajinomoto Stadium på söndag.

Iam Noda är mannen som får det ärofyllda uppdraget. På sitt Instagram-konto har han publicerat en bild där han poserar i full Vissel Kobe-mundering och vad som ser ut att vara ett dåligt påmålat skäggstubb – allt för att likna den före detta Barcelona-legendaren.

Vissel Kobe ligger för närvarande på en femteplats i J-League, medan FC Tokyo är tvåa.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM