Dansk försvarare klar för IFK Norrköping

avRobert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

IFK Norrköping förstärker sitt försvar.

Mittbacken Kasper Larsen hämtas in från Groningen.

– Det är en anrik förening med en stolt historia, säger dansken.

När allsvenskan kommit drygt halvvägs parkerar IFK Norrköping på en tredjeplats i tabellen. Med en match mindre spelad har de sex poäng upp till ledande AIK.

I jakten på SM-guldet förstärker östgötarna nu sitt försvar. Den danske mittbacken Kasper Larsen, 25, har skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Vi är väldigt glada över att nå i hamn med den är rekryteringen. Kasper är en mycket skicklig fotbollsspelare som är bra i både det långa och korta passningsspelet och dessutom duktig med båda fötterna, säger IFK Norrköping-tränaren Jens Gustafsson till klubbens hemsida.

Var utlandsproffs i Kazakstan

Den storväxte försvararen lämnade hemlandet och Odense 2015, för en utlåning till Astana i Kazakstan. Bara några månader sedan flyttade han vidare till Nederländerna och Groningen.

Efter att kontraktet med Groningen löpt ut under sommaren väntar nu spel i Sverige för 25-åringen.

– Det känns bra att ha kommit till IFK Norrköping, det är en anrik förening med en stolt historia som dessutom varit i toppen av Allsvenskan flera säsonger i rad, säger Kasper Larsen till Norrköpings hemsida.

”En spelande mittback”

Mittbacken var som ung en del av de danska ungdomslandslagen och har gjort tolv U21-landskamper för Danmark.

– Jag ser mig själv som en spelande mittback och kommer närmast från Holland där man spelar mycket längst marken precis som i IFK. Man är starkast när man har bollen.

IFK Norrköping meddelar att Kasper Larsen inte kommer vara tillgänglig till måndagens match mot GIF Sundsvall, istället väntas han vara spelklar först till toppmötet med Hammarby den 13 augusti.

Publicerad: