Gais bomb: Wanderson

FOTBOLL

Lånar brassen – till reapris: ”Enda laget han ville spela för”

Foto: Återvänder När Wandersons nuvarande klubb, saudiska Al Ahli, valde att låna ut brassen så hade han enligt kontraktet rätt att själv välja vilken klubb han skulle bli utlånad till.

En av allsvenskans största stjärnor de senaste åren är på väg tillbaka. Sportbladet kan avslöja bomben: Wanderson skriver snart på för Gais.

– Det var det enda laget han ville spela för, säger agenten Patrick Mörk.

Allsvenskan förlorade en av sina största stjärnor i somras när saudiska Al Ahli köpte loss Wanderson för runt 15 miljoner kronor. Men nu är Gais på väg att göra vinterns silly season-klipp. Sportbladet kan avslöja att den målfarlige mittfältaren bara är detaljer ifrån att skriva på för sin gamla klubb.

Anledningen till att brassen är tillgänglig är att Al Ahli vill göra plats för en serbisk försvarsspelare och att de saudiska lagen bara kan använda tre utländska spelare åt gången.

– De vill ha in en annan utländsk spelare under våren. Annars är de jättenöjda med Wanderson, lånet gäller bara till den siste juni, säger agenten Patrick Mörk.

Får själv välja klubb

Det handlar alltså om ett lån – och ett förmånligt sådant. I Wandersons avtal står det inskrivet att han själv får välja vilken klubb han ska spela för och att denna bara betalar en bråkdel av 24-åringens lön.

– Det är det vi håller på att diskuterar. Men det är väl... överkomligt. När det blev klart att Wanderson skulle lånas ut tittade vi på våra alternativ och såg att Sverige var lämpligt. För Wanderson var Gais det enda laget han ville spela för så de andra klubbarna i Sverige var inte särskilt aktuella, säger Mörk – som dock vill poängtera att det är inte är helt klart.

– Det finns inget avtal skrivet än, vi håller på med pappersarbetet.

Med på lägret

Just nu befinner sig Wanderson i Saudiarabien men redan i morgon sätter han sig på ett plan till Brasilien. Exakt när han kommer till Sverige är inte klart, men planen är att han ska vara med på Gais träningsläger i Portugal i början av mars. När serien drar igång ska han vara i bra form och redo att spela 14 allsvenska omgångar plus cupmatcher.

I förhandlingarna med Al Ahli har Wanderson haft hjälp av vännen/rådgivaren Donald Hellström, som också tror att det blir klart när som helst.

– Enligt avtalet med den arabiska klubben så är det jag och Wanderson som bestämmer var han ska spela. Jag kan inte se något som skulle kunna stoppa honom från att spela i Gais, säger Hellström.

ARTIKELN HANDLAR OM