”Han tar sig för vänsterörat...”

avMarcus Leifby

AIK hoppas bilden på skadade domaren kan rentvå klubben

Det här är bilden som AIK hoppas kan rentvå klubben från domarattacken i Södertälje.

Linjedomaren Daniel Wärnmark tar sig för vänsterörat – någonting som kan tyda på att smällaren kom från Syrianskas läktarsektion, menar scoutchefen Björn Wesström.

– Det låter ologiskt att någon har kastat en smällare över honom, från hans högra sida, säger han.

I dag publicerar flera tidningar bilder på när den assisterande domaren Daniel Wärnmark tar sig för vänsterörat, hukar sig framåt och börjar springa in mot planen.

Flera inom AIK har också sett bilden och spekulationerna har inte låtit vänta på sig.

”Flög in smällare...”

Enligt Björn Wesström, scoutchef i AIK, kan bilden vara ett bevis på att smällaren inte kom från AIK-klacken bakom mål utan från den västra läktaren där Syrianskas fans stod.

– Det är så jag har tolkat det. Han tar sig för vänsterörat och AIK:s läkare var på hans högersida. Det finns en hel del spekulationer om att smällaren kom från Syrianskas supportrar, säger Wesström.

Han tycker det låter ologiskt att smällaren ska ha kastats över den assisterande domaren.

 – Det flög in mycket smällare även från AIK-klacken men de flesta kom ju när matchen hade avbrutits. Den första som skadade domaren behöver inte ha kommit därifrån.

Syrianskas tränare Özkan Melkemichel säger sig vara säker att smällaren kom från AIK-klacken, ett uttalande som Wesström har svårt att ta på allvar.

– Han måste vara fruktansvärt skarpsynt i så fall. Vi fick uppgifter direkt efter matchen att det framkom tydligt att smällaren kom från den västra läktaren, alltså inte från AIK-klacken. Men oavsett om den kommer från AIK- eller Syrianska-håll så är det avskyvärt, vi vill att matcherna ska avgöras på fotbollsplanen.

AIK: Vi litar på polisen

I ett pressmeddelande i dag skriver AIK att ”förhoppningen och vädjan är att de utredande instanserna får ta del av allt bildmaterial som finns och då även det som ingår i en eller flera polisutredningar”.

– Det är ju bra om utredningen som görs visar varifrån smällaren som skadade domaren kom ifrån. Vi litar på att polisen gör en bra utredning, säger Wesström.

ARTIKELN HANDLAR OM