Ny afrikansk talang till AIK

avPatrik Brenning

20-årig mittfältare från Togo klar

Efter försäljningen av Teteh Bangura förstärker AIK laget.

Klubben har gjort klart med 20-årige mittfältaren Lalawelé Atakora

– Han är tillräckligt bra för att konkurrera i AIK:s a-lag direkt, säger scoutingchefen Björn Wesström till Sportbladet.

Efter succén med ”The Banguras” fortsätter AIK på det afrikanska spåret. Lalawelé Atakora hämtades till norska Fredrikstad av samme agent som har hand om Teteh och Mohamed Bangura. När mittfältaren var utlånad till Värnamo 2010 fick AIK upp intresse för Atakora.

Spelade med Bangura

– Vi började titta på honom 2010 när han var utlånad till Värnamo. Det var när vi tittade på Mohamed Bangura som spelade i samma lag då. Det var där intresset väcktes, säger Björn Wesström.

Atakora återvände sedan hem till Togo och spel i Liberty. AIK behöll dock kontakten och lånar nu 20-åringen fram till årsskiftet med option på ett senare köp.

Landslagsmeriter

– Det är en snabb explosiv spelare som är löpstark och har en god närhet till bollen. Hans främsta egenskaper ligger i att han är snabb och har en funktionell teknik för en yttermittfältare, säger Wesström.

Tanken är nu att Atakora, som även har gjort a-landskamper för Togo, ska konkurrera om en startplats så fort allt pappersarbete är klart.

– Absolut. Han är tillräckligt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM