Bekräftat: Norling tar över Malmö FF

avKristoffer Bergström, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Skrivit på tillsvidare-kontrakt

Foto: Rikard Norling tar över Malmö FF.

MALMÖ/STOCKHOLM. Rikard Norling tar över Malmö FF.

Både MFF och Assyriska bekräftade nyheten på varsin presskonferens klockan 15:00 på onsdagen.

Tränaren har skrivit på ett tillsvidare-kontrakt som kan brytas av båda parter.

– Det här är en stor dag för mig och min familj, säger Norling.

Förhandlingarna med Stuart Baxter föll och som Sportbladet avslöjade den 4 maj har Rikard Norling hela tiden varit reservplanen för Malmö FF. Nu bekräftar både Skåneklubben och Assyriska att den förre AIK-tränaren tar över de regerande mästarna.

Annorlunda avtal

39-åringen har skrivit på ett tillsvidare-kontrakt som innebär att han själv kan bryta avtalet med sex månaders uppsägningstid. Även MFF kan riva kontraktet men då med tolv månaders uppsägning.

Norling kom till Assyriska 2010 men löses nu alltså från sitt kontrakt för att ersätta Roland Nilsson i MFF. Nilsson lämnar som bekant Sverige för att ta över danska FC Köpenhamn.

– Jag är jättetacksam att Assyriska gjorde det här möjligt, säger Norling.

Erfarenhet från CL

Lösningen är logisk efter Stuart Baxters nej. Norling var assisterande tränare till Baxter under succéåren i slutet på 1990-talet och 39-åringen har från säsongen 1999 även erfarenhet av att vara med och leda ett lag i Champions League. Det blir nu återigen Norlings uppgift när MFF ska kvala till turneringen i sommar.

– Jag har varit med ett tag och tränat en stor klubb förut.

Norling avancerade efter åren som assisterande tränare och tog själv över AIK 2005 vilket blev hans genombrott. 39-åringen lämnade sedan Solnaklubben 2008 och tog 2010 istället över Assyriska. Nu gör han comeback i allsvenskan med start i MFF den 3 juni.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM