”Milan gör nu allt man lovade mig”

FOTBOLL

Klubben satsar på Champions League

MILANO. En sak framför alla andra fick Zlatan att välja Milan.

Längtan efter att vinna Champions League – och klubbens löften om en supersatsning mot det målet.

– Milan gör nu allt det man lovade mig, säger Zlatan.

Löftet om att redan i år satsa mot att nå hela vägen i Champions League. Löftet om stora investeringar i spelare. Samt löftet om hårdsatsning mot att inom de närmaste två åren åter vara på absolut toppnivå och kunna vinna allt.

Dessa löften fick Zlatan av Milans klubbledning innan han gick dit i somras.

I kväll väntar den första åttondelsfinalen, hemma mot Tottenham, i Champions League. På presskonferensen i går var ”Ibra” dragplåstret inför den internationella pressen, på glatt humör i vit Milan-overall. Han hymlade inte med hur viktigt det är för honom med Champions League.

– Jag har aldrig vunnit den och det skulle vara fantastiskt därför att få vinna, säger Zlatan.

Han gjorde också klart att när Manchester City och andra lag i somras drog i honom så var det Milan som vann dragkampen – mycket tack vare sina löften.

Milans vice president Adriano Galliani förde långa samtal med Zlatan och dennes agent Mino Raiola. Även klubbägare Silvio Berlusconi berättade för ”Ibra” om sin nya hårdsatsning på klubben, som innebar nya investeringar. Enligt Sportbladets källor redogjorde Milan under dessa samtal i detalj för sin plan för de kommande åren.

”Minst en titel”

– Vi vill inom två år åter vara på samma nivå som under perioder vi varit som allra störst men redan nu denna säsong vinna minst en titel. Champions Leauge är mycket viktigt för oss, sa Galliani för ett tag sen till Sportbladet.

Ord som Zlatan uppskattar.

– Milan är redan en toppklubb. Citys satsningar kommer att leda till stora saker om några år men jag är 29 år, jag måste tänka i nuet. Och allt det Milan lovade mig innan jag skrev på håller man nu på att uppfylla.

Senast Milan vann Champions League var 2007.

– Nu måste vi vinna först hemma mot Tottenham, vi vill gå vidare och hemmamatchen är väldigt viktig. Borta har de sin publik och det är alltid svårare där, säger Zlatan.

”Måste vara koncentrerade”

På Sportbladets fråga om hur Milan ska spela mot det så offensivt skickliga Tottenham svarar Zlatan:

– Vi måste vara koncentrerade och spela som i lördags kväll mot Parma. Det är synd att Van Bommel och Cassano inte får spela. Det är sant att det är viktigt att vi inte får släppa in mål men vi måste också försöka göra mål.

Zlatan varnar för underskattning.

– Vi är Milan. Men Tottenham är ett fantastiskt lag, de är på samma nivå som Arsenal tycker jag, de är inga underdogs.

Milans samlade stora erfarenhet av Champions League-spel väger samtidigt ändå tungt, menar Zlatan.

– Det är en stor fördel. Erfarenheten ger lugn och säkerhet.

Den svenske stjärnan lugnade också de som oroats av hans egna ord om att han är trött.

– Jag har varit trött de senaste nio åren, sa ”Ibra” med glimten i ögat och förklarade:

– När du spelar på den här nivån med så många matcher och alla resor hela tiden är du trött. Men Milan vet precis hur de ska ta hand om mig.

Zlatan utesluter inte en flytt till England i framtiden.

– Vem vet? Men jag har mitt kontrakt med Milan och är nöjd här, jag är lycklig och i den ålder jag är nu är det viktigt att ha roligt när jag spelar fotboll, jag har inte tid att stångas mot murar längre.

Har Allegri rätt när han säger att detta är din bästa säsong hittills?

– Ja, han har kanske det. Allt känns så bra, både fysiskt och mentalt.

ARTIKELN HANDLAR OM