”Jag kommer avsluta i USA”

FOTBOLL

Zlatan vill göra som David Beckham

Zlatan Ibrahimovic har tidigare aviserat att han kommer att avsluta karriären när hans kontrakt med Milan går ut 2014.

Men nu säger 29-åringen, i en intervju med holländska Voetbal International, att han vill spela i amerikanska MLS.

– Jag vill spela ett eller två år i en trevlig stad och sedan sluta, säger Ibrahimovic till tidningen.

När Zlatan Ibrahimovic skrev på för Milan i somras sade han att han förmodligen kommer att avsluta karriären i klubben. Men nu har 29-åringen kommit på andra tankar.

”Kommer åka till Amerika”

Att återvända till Malmö FF och allsvenskan verkar fortfarande vara uteslutet. Men i en intervju med holländska fotbollsmagasinet Voetbal Internationals julnummer öppnar svensken för spel i en annan liga – den amerikanska.

– Som jag ser det nu så är det här mitt sista kontrakt med en europeisk klubb. När jag är färdig kommer jag att åka till Amerika. Jag vill spela ett eller två år i en trevlig stad och sedan sluta, säger Zlatan till tidningen.

29-åringen skulle därmed göra superstjärnan David Beckham, förre lagkamraten Thierry Henry och landsmannen Fredrik Ljungberg sällskap i MLS. En liga där även svenske Hasse Backe är tränare.

”Ångrar hur det gick i Barça”

Åren i USA, om Zlatan gör verklighet av planerna, blir dock hans allra sista inom sporten. Ibrahimovic säger att han inte är intresserad av att bli tränare efter den aktiva karriären.

– Inte som jag känner nu, men det är samtidigt många spelare som sagt så. Fotbollen kommer alltid att attrahera mig men det finns andra saker som tilltalar mig, säger Zlatan.

Ibrahimovic får också frågor om sin tid i Barcelona av fotbollsmagasinet. Zlatan lämnade som bekant klubben i somras efter en dispyt med tränaren och säger nu att han beklagar det plötsliga uppbrottet.

– Inom fotbollen finns det inget utrymme för sympati. Jag ångrar hur det gick men har lagt det bakom mig.

– Jag är lycklig i Milan, jag känner mig uppskattad igen.

ARTIKELN HANDLAR OM