Två svenskar bland 100 bästa någonsin

FOTBOLL

Ronaldo och Ibrahimovic petade

Två svenskar tar plats när fotbollspanelen ”The Football Pantheon” rankar världens 100 bästa spelare genom alla tider.

Men det handlar varken mot Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson eller Gunnar Nordahl.

Samtidigt petas också spelare som Eric Cantona och Cristiano Ronaldo helt från listan.

”The Football Pantheon” leds av välkände fotbollsjournalisten Miguel Delaney och beskrivs av norska TV2 som tidningen The Guardians fotbollspanel. Nu har de gett sig på att ranka historiens 100 främsta fotbollsspelare.

Maradona etta

Inte helt otippat är det Diego Maradona och Pelé som rankas högst, där Maradona drar det längsta strået. Men på listan tar också två svenskar plats.

Nils Liedholm är 74:a och Kurt Hamrin 75:a i rankingen som dock helt utelämnar spelare som Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson och Gunnar Nordahl. En trio som ofta nämns först när Sveriges bäste spelare ska debatteras av svenska experter. Men de har samtidigt gott sällskap bland de petade namnen.

Ronaldo för självisk

Varken Eric Cantona, stor profil i Manchester United, eller Real Madrids Cristiano Ronaldo finns med bland de 100 främsta.

– Cristiano Ronaldo kommer med stor sannolikhet finnas med i toppen på den här listan i slutet av sin karriär – eller redan nästa år. Men, som det är nu, kompenseras hans exceptionella förmågor av hans själviskhet som kan vara negativ på den här nivån, motiverar juryn sitt beslut.

Av dagens aktiva spelare rankas Barcelonas Leo Messi högst på en åttonde plats.

LÄS HELA LISTAN!