Zlatan: ”Nu vinner vi allt”

FOTBOLL

Gjorde sitt 25:e mål i CL – då ville Zlatan snacka om Sveriges EM-chanser

MILANO. Hans mål bidrog till Milans seger – och var hans 25:e i Champions League.

I natt mötte Sportbladet en glad Zlatan.

– Det känns bra. Jag hoppas att jag kan fortsätta att hålla en hög nivå, säger han.

Foto: Efter sina skadebekymmer är Zlatan nu tillbaka på allvar igen, och i går gjorde han ett av målen mot Bate Borisov.

Bollen kom på en retur och Zlatan tvekade inte – hans långskott gav Milan 1–0 och den viktiga ledningen mot Bate Borisov.

Boateng fyllde på till 2–0 och i natt var den lättade stämningen i Milan-lägret påtaglig.

Även Zlatan var glad när Sportbladet träffade honom i intervju-zonen, klädd i Milan-kostymen och ett leende.

– Det känns bra, segern. Vi skapar många chanser och missar många bra lägen faktiskt. Vi skulle gjort några mål till. Men det blir 2–0 och det är vi glada för. Vi spelar bra i dag tycker jag, fram till sista stunden, då vet jag inte vad som hände om vi var för avslappnade, säger Zlatan.

Hans mål gör att han nu finns med bland de stjärnspelare som gjort flest mål i Champions League, även om det är en bra bit upp till Rauls 71 mål.

Bate Borisov-målet var Zlatans 25:e i CL – och Milans 200:e mål i turneringen.

”Har kommit igång”

Efter segern i lördags mot Palermo – där ”Ibra” fick höga betyg och fina omdömen i italiensk press efteråt – är Milan på väg att få medvind i de rödsvarta

seglen igen, efter den svaga säsonginledningen.

Framgång i Champions League är klubbens stora mål den här säsongen och Zlatan tror att man kan gå långt.

– Vi har kommit igång igen och laget har börjat spela ihop oss precis som vi gjorde förra året, vi är i fas ett, vi är precis i början och nu verkar vi ha hittat rytmen och verkar vara på g, säger Zlatan.

Er tränare Allegri sa att du är tillbaka i form igen efter dina skador som kom oturligt efter din fina försäsong. Vad säger du själv, är det så?

– Jo, det känns bra. Jag spelar andra matchen nu och ju mer jag kan spela desto bättre känns det. När man varit skadad kan det bli lite upp och ner, med en match som är bra och nästa kan det svaja lite. Men det kändes bra och jag hoppas jag kan fortsätta att hålla hög nivå under matcherna som kommer nu.

”Får lära sig svenska”

Zlatans uttalande under den svenska landslagssamlingen, om att han inte lever och tänker fotboll dygnet runt längre som när han var 20 år, har fått enorm uppmärksamhet i Italien. Många italienska medier har tolkat det som att ”Ibra” vill lämna Milan och placerat honom i såväl Real Madrid som Manchester City.

Zlatan finner alltihop löjeväckande och menar att han blivit missförstådd och feltolkad.

– De får lära sig svenska. Det finns inget att säga egentligen om allt det här, de får lära sig svenska.

Zlatan ler brett, säger till Sportbladet:

– Du kan ju italienska så du får väl förklara för dem!

Internt i Milan har Zlatan inte haft några problem dock, trots allt uppståndelse.

– Nej, nej, jag hade ett snack med Galliani (vice presidenten). Han ringde mig och så förklarade jag som det var och han var helt lugn, säger Zlatan.

”Är fantastiskt bra”

Redan i tisdags sade Zlatan till Sportbladet att han är glad över att Sverige är klart för EM nästa år och att han hoppas att vi går långt.

I natt fick han tillfälle att prata mer om EM-slutspelet.

– Det är bra, kul, vi var redan i playoff och vinner vi mot Holland går vi rätt in i slutspelet vilket vi gör och det är fantastiskt bra. Vi vinner matchen, vi kommer direkt till slutspel, säger Zlatan.

Såg du matchen?

– Ja, jag såg den. Sverige spelade bra, man höll ihop laget bra och jag tycker att vi var mer effektiva än, hur ska jag förklara... dominanta.

Vad betyder EM-avancemanget?

– Det är stort. Vi missade ju VM senast, nu tog vi oss till EM och det var det vi ville göra och det vi satsade på. Det är kul för Erik också, jag menar första året som det är allvar för honom så tar vi oss till EM, det är stort. Och nu vi vinner allt, eller hur?

Var det nervöst när du såg matchen på tv?

– Nej, vi var ju redan i playoff så det var lite avslappnat, inte vinna eller försvinna. Vi vinner och går dit direkt, det är bra. Det var som jag sade när jag var i Sverige, att jag hellre slipper playoff.

Nu blir det träningsmatcher istället, kommer du att vara med?

– Vi får se vad Erik vill, ni får ta det med honom...

Nytt leende och sedan skyndar Zlatan vidare, ut i Milano-natten.

ARTIKELN HANDLAR OM