”En idiot i utlandet”

FOTBOLL

Rooney hånad och utskälld efter röda kortet

Wayne Rooney missar första matchen i EM efter en onödig eftersläng i kvalmötet med Montenegro.

Dagen efter vaknar 25-åringen upp till rasande tidningssidor i hemlandet.

– Idiot, är det enda ordet som pryder Telegraphs sportomslag.

England var redan klart för EM när det brann till i huvudet Wayne Rooney. Anfallsstjärnan sparkade ner en motståndare, fick rött kort och är nu avstängd i första EM-matchen.

”Scroo Loose”

Dagen efter skälls 25-åringen ut för tilltaget i inhemsk press som helt fokuserar på det onödiga röda kortet. Telegraph väljer kort och gott är pryda sin sportdel med ordet ”Idiot”. Men de är inte ensamma.

The Times kör det lite längre ”En idiot i utlandet” med en bild på Rooney samtidigt som The Sun tar fasta på Rooneys egna ord till laget efter utvisningen och låter rubriken ”Sorry” toppa sin sportdel. På sin webbsida spelar tidningen samtidigt på uttrycket ”a screw loose” (en skruv lös) med rubriken ”Scroo Loose”.

”Loony Wayne Rooney”

Daily Mail leker även de med orden i rubriken ”Roo fool” (Fritt översatt Rooney en idiot) liksom Daily Star med ”Loony Wayne Rooney” (Wayne Rooney en dåre). Ansedda The Guardian är mer försiktiga i sin rubrik ”England in – Rooney ut”.

Wayne Rooney bad om ursäkt till laget i omklädningsrummet efter matchen berättar förbundskapten Fabio Capello som var allt annat än nöjd med 25-åringens frispel.

– Han gjorde ett larvigt misstag och sade ”jag är ledsen”. Det är ett rött kort. Du kan inte försvara honom. Jag är absolut inte nöjd, säger Capello enligt The Sun.

ARTIKELN HANDLAR OM