Ljungberg inte ens på bänken

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

”Jag vill spela matcher”

Fredrik Ljungberg.
Foto: UNIVERSAL NEWS
Fredrik Ljungberg.

Fredrik Ljungberg har ännu inte fått starta en enda ligamatch och fick inte plats i truppen i lördagens derbyseger med 3-0 mot Rangers.

En tung start på tiden i Celtic för svensken som tvingas träna extra varje dag av managern Neil Lennon.

– Han vill att jag ska jobba på min fysik, löpa efter varje träningspass och jag kör efter det, säger Ljungberg till The Scotsman.

Som Sportbladet skrev i veckan var Fredrik Ljungberg mer eller mindre bortglömd på presskonferensen inför en av årets höjdpunkter i Skottland, Old Firm. Inga frågor handlade om svensken som inte fanns med när matchtruppen presenterades.

Tvingas träna extra

Med svensken på läktaren bjöd Celtic dessutom på en uppvisning och vann med 3-0. Gary Hooper gjorde två mål i första halvlek och Kris Commons ökade på ytterligare med ett långskott efter 70 minuter.

Enligt Ljungberg beror petningarna från laget på att han fortfarande är i för dålig form.

– Han (tränaren Neil Lennon) vill att jag ska jobba på min fysik, löpa efter varje träningspass och jag kör efter det, säger Ljungberg till The Scotsman.

– Jag visste det från början, men sedan började folk spekulera (i petningarna eftersom jag inte talar så mycket med media. Men det är upp till dem.

”Behöver matchträning”

Ljungberg säger att han nu närmar sig formen men det krävs matcher för att ta det sista steget. 33-åringen är därför tydlig med att han nu vill få chansen i laget på allvar.

– Jag känner mig starkare och starkare och jag är nära nu. Jag är runt i 80-90 procents form. Jag känner mig stark och behöver bara få lite matchträning snart, säger Ljungberg.

Matchen mot Rangers hade svensken mer än gärna spelat.

– Jag vill spela sådana matcher och jag vill vinna dem också. Hela mitt liv har jag vunnit saker, i Sverige och Amerika. Jag gillar att vinna och det är vad allt handlar om.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.