AIK ratar Swedbank Arena – väljer Stockholmsarenan

Ordföranden: "Det handlar om fem miljoner kronor"

AIK ser ut att ge upp Norrort och flytta till Söder.

Så låter klubbens rekommendation inför årsmötet den 8 mars.

– Vi har kommit fram till att Stockholmsarenan är ett bättre alternativ, säger arenagruppens ordförande Claes Hansen till Sportbladet.

AIK har en stark koppling till Råsunda och har spelat där sedan 1936. Men klubben kan sluta drömma om att få fortsätta spela på Råsunda. Och nu ser man även ut att få lämna Solna.

AIK:s arenagrupp har kommit fram till att Stockholmsarenan vid Gullmarsplan är ett bättre alternativ än Swedbank Arena.

– Det handlar om fem miljoner kronor. De har presenterat upplägg och de har vi tagit med oss hem, säger arenagruppens ordförande Claes Hansen till Sportbladet.

– Vi har gjort en ekonomisk prognos baserat på det underlaget och det gör att det landar på den totalsiffran.

Ändlös debatt

Arenagruppen har skickat ut en enkät till alla årskortsinnehavare för att få veta hur de reagerar på att spela på Söder. Men den är under sammanställning och därför vet inte Hansen hur supportrarna ser på en flytt förrän årsmötet den 8 mars.

– Det är ganska få levande personer som sett AIK spela någon annanstans än på Råsunda. Men det beror helt och hållet på vem man frågar. Det finns en känslomässig koppling till Råsunda, det är en gemensam nämnare.

– Sedan börjar meningarna att gå isär och sedan enas folk om att de håller på AIK. Det är en ändlös debatt om vi är ett Solna– eller Stockholmslag. Vi får se vad det landar på årsmötet.

Vill undvika segdragen process

Arenagruppen hoppas givetvis på att AIK:s medlemmar kan komma fram till ett beslut inom en snar framtid. Man vill helst slippa en segdragen process.

– Vi har haft ett uppdrag att komma med rapporten till årsmötet. Det är de här rekommendationerna som ska upp till diskussion, säger Hansen.

– Antingen kommer medlemmarna att anta den här rekommendationen utan några ändringar. Annars kommer de med justeringar, förslag, ändringar eller tillägg.

När hoppas ni att beslut har tagits i frågan?

– Vi väntar på bindande avtal från parterna och hela processen ska vara klar innan 2011 är över.

Drömmer om egen arena

Det är ingen hemlighet att AIK gärna skulle ha en egen arena. Men klubben får vänta i flera år innan det kan bli en verklighet.

– Det tar minst fyra år från 2011. Vi diskuterar med en kommun, men jag kan inte säga mer om det nu.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN