Ekdal: ”De är kaxiga och självsäkra”

Landslagsstjärnan om VM-lottningen: ”Nitlott”

avSimon Sjöstrand

Foto: TT / Bildbyrån

Sverige mot Tyskland i VM i sommar.

Och jodå, Albin Ekdal, 28, har fått en del gliringar av tyskarna sedan lottningen blev klar.

– De är kaxiga och självsäkra som vanligt, säger Hamburg-svensken till Fotbollskanalen.

Hotellet är bokat och uppladdningen påbörjad. Sverige kommer att göra upp med Tyskland, Mexiko och Sydkorea i sommarens VM i Ryssland och spekulationerna om Blågults chanser trummade i gång direkt efter att lottningen blev klar i förra veckan.

– Tre tuffa matcher. Det kommer att krävas en maxprestation för att slå Tyskland, sa förbundskaptenen Janne Andersson.

– Tufft, men inget känns omöjligt för oss just nu, sa lagkaptenen Andreas Granqvist.

”Ville man inte ha”

Även Albin Ekdal, till vardags i tyska Hamburg, har delade känslor kring att Sverige lottades mot den regerande världsmästaren.

– Att få Tyskland var en nitlott, de ville man inte ha. Sedan är jag övertygad om att både Sydkorea och Mexiko är bra lag, men jag har inte jättebra koll på dem. Det kommer bli extremt tufft att ta sig vidare från gruppen, men jäkligt häftigt. Jag tror att alla ser fram emot det, säger mittfältaren till Fotbollskanalen.

Han gör sin tredje säsong i Hamburg och medger att han fått några spydiga kommentarer från tyskarna.

– Ja, de är kaxiga och självsäkra som vanligt. Det blir tufft, så klart. Men vi har gjort bra prestationer mot andra bra lag. Chanserna finns, säger 28-åringen.

”Är som vanligt”

Landslagsmannen har hämmats av skador den senaste tiden. Han skadade sig i första playoff-mötet med Italien och missade både returen och flera matcher med klubblaget, innan han gjorde comeback mot Wolfsburg på lördagen.

– Det är som vanligt med mig den senaste tiden, mycket småskador. Det är klart att det är tufft att inte få rytmen man behöver för att komma igång helt och hållet. Men det är bara att köra på. Jag spelade bra med landslaget under de matcher jag han med och jag har gjort det helt okej här. Nu gäller det att hålla sig skadefri hela våren och spela mycket för att komma i bra form till VM, säger Ekdal.

Sverige kliver in i VM mot Sydkorea den 18 juni.