”Zlatan skulle döda svenska lagkänslan”

avMartin Tolén

Tyskland talar om att man gärna ser en landslagscomeback av Zlatan Ibrahimovic.

Men när frågan kom upp i ESPN satte förre Chelseaspelaren Craig Burley ned foten.

– Zlatan skulle döda den svenska lagkänslan, dundrar ESPN-experten.

Foto: BILDBYRÅN

I går lottades Sverige in i grupp F tillsammans med Tyskland, Mexiko och Sydkorea till sommarens VM-slutspel i Ryssland.

Men förutom chanserna att avancera från gruppen pratas det minst lika mycket om Zlatan Ibrahimovic.

I Tyskland pratade både förbundskaptenen Jogi Löw och ”business managern” Oliver Bierhoff om att de gärna ser en landslagscomeback av anfallaren.

– Personligen säger jag självklart. Jag gillar Ibrahimovic, han är en av de bästa anfallarna någonsin. Han har gjort några otroliga mål. Men det är tränaren som bestämmer, sa Löw men tyska tidningen Bild delade inte riktigt den uppfattningen:

”Sverige bättre utan Ibrahimovic”, skrev Bild.

”Zlatan skulle döda det”

Och frågan diskuteras inte bara i Tyskland och Sverige.

Förre Chelseaspelaren Craig Burley gav svensken en rejäl skopa kritik när frågan kom upp i ESPN.

– Det svenska landslaget har byggt upp en otrolig lagkänsla och bra organisation. Men Zlatan är den som skulle kunna döda det helt, säger Burley.

Foto: AP
Craig Burley i Skottlands landslag 1998.

Och trots att svensken nu, med ett inslag av humor, försöker att bli mer jordnära tror inte Burley att övriga svenska landslagsspelare vill ha tillbaka sin tidigare lagkapten.

– Du har de här spelarna som tagit sig igenom kvalet, ett playoff mot Italien och sen blir du petad av den här spelaren. Samma spelare som under EM var så isolerad att det var otroligt. Ärligt talat tror jag inte Zlatan Ibrahimovic själv vill vara en del av det, säger Burley.