Lagerbäck ifrågasätter Mourinhos Zlatan-besked

FOTBOLL

José Mourinho menar att Zlatan Ibrahimovic måste avstå spel för att träna upp det knä han skadat.

En förklaring som Lars Lagerbäck inte köper fullt ut.

– Man funderar ju på om han fått någon reaktion i knät, säger han i Viasats sändning.

Foto: SPUTNIK/IBL SPUTNIK

Zlatan Ibrahimovic fanns inte med i Manchester Uniteds trupp mot Arsenal i helgen och saknas även när laget möter CSKA Moskva i kvällens Champions League-match.

José Mourinho sa på presskonferensen inför matchen att Zlatan inte är skadad, utan att han behöver hårdträna det muskelområde som stöttar det knä han har problem med, och att han då måste avstå spel under den perioden.

”Hoppas verkligen inte det”

Lars Lagerbäck köper inte helt den förklaringen.

– Generellt så vill man ju ge en spelare på väg tillbaka så mycket speltid som möjligt, så någonting måste det vara, säger han i Viasats sändning.

– Jag finner egentligen ingen anledning att ifrågasätta Mourinho även om man funderar på om han fått någon reaktion i knät. Jag hoppas verkligen för hans skull att det inte är så.

När programledaren Ola Wenström frågar Lagerbäck om han menar att något kan ha hänt Zlatan svarar den tidigare förbundskaptenen:

– Ja, risken måste finnas tycker jag. Nu säger han att han hoppas vara tillbaka efter CSKA-matchen, före det sa han att det här var planerat. Men jag gissar att det är en riktig förklaring han ger. Efter en så svår skada kan det nog behövas jobba lite på muskulaturen.

Zlatan år för år – 2002–2017 00:32

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se