Bråket som skakar Arsenal & Chelsea

1 av 2 | Foto: Chelseas tränare Jose Mourinho anklagas av den engelska tidningen News of the World för att ha försökt värva Arsenals landslagsback Ashley Cole mitt under säsongen.
FOTBOLL

LONDON

Det är bråket som skakar storklubbarna Arsenal och Chelsea.

Har Chelsea verkligen försökt värva Arsenals landslagsback Ashley Cole mitt under säsongen?

-Löjligt, jag var i Milano och förhandlade med Inters Adriano, säger Chelseas manager Jose Mourinho.

När skandaltidningen News of the World i går släppte bomben att en delegation från Chelsea, ledd av Jose Mourinho, hade träffat Ashley Cole på Royal Park Hotel i London - då betraktades storyn bara som en av dessa ständiga tidningslögner som alltmer förgiftar engelsk fotboll.

News of the World påstod sig dock ha ett undertecknat vittnesmål, juridiskt giltigt, från en person som säger sig ha sett Mourinho, Chelsea-chefen Peter Kenyon, agenten Pini Zahavi och Ashley Cole träffas på hotellet.

"Tränade portugisiska"

Det kan fortfarande vara fria fantasier, men det hela har fått intressanta följder:

3 Jose Mourinho har presenterat sitt alibi för tillfället i fråga: han säger att han just då befann sig i Milano för att "träna på sin portugisiska" med Inters brasilianske anfallsstjärna Adriano.

3 Om tidningsartikeln visar sig vara lögn måste Chelsea stämma News of the World.

3 Om klubben inte gör det kommer nämligen Arsenal att kräva en förklaring av Chelsea. Det är förbjudet att på detta sätt uppvakta spelare i konkurrerande engelska klubbar mitt under säsongen - så om artikeln är sann tänker Arsenal protestera hos engelska FA.

3 Det innebär i sin tur att Chelsea kan bestraffas - till och med bli av med poäng. Vilket skulle leda till en infekterad slutstrid i Premier League.

Arsenals vice ordförande David Dein var på krigsstigen i går och sa:

- Om inte Chelsea tar News of the World till domstol och bevisar att allt är påhitt kommer vi att agera kraftfullt.

Ashley Cole själv hade inte kommenterat saken i natt. Men talesmän för Arsenal försäkrade att vänsterbacken, som har kontrakt till och med 2007, trivs förträffligt i klubben och tänker stanna.

"Alla vill till Chelsea"

Chelseas Jose Mourinho försäkrar också att Cole inte står på menyn för tillfället och sa i går:

-Varenda vecka är det nån ny stjärna som kopplas ihop med oss. Alla vill tydligen till Chelsea. I förra veckan var det Steven Gerrard. Nu är det Ashley Cole. Det ska bli spännande att se vem det är nästa gång.

Sanningen, enligt Mourinho, är att han inte tänker förstärka laget med mer än en eller två spelare till nästa säsong.

Och en av dem är uppenbarligen Inters superstjärna Adriano.

Om News of the World ljög från början blev det ju i alla fall en nyhet av det hela till slut.

En fråga, bara: om de superkända ledarna i Chelsea ville träffa den superkände Ashley Cole i Arsenal - skulle de då stämma träff på ett stort, välbefolkat hotell mitt i London? Peter Wennman

ARTIKELN HANDLAR OM