Klose skadad – missar VM-kvalet mot Sverige

Publicerad:

FOTBOLL

Fotinflammation stoppar stjärnan

Klose missar Tysklands VM-kvalmatch mot Sverige.
Foto: AP
Klose missar Tysklands VM-kvalmatch mot Sverige.

Tysklands bästa målskytt genom tiderna tvingas att lämna återbud inför nästa omgång av VM-kvalet. Miroslav Klose har en inflammation i foten som stoppar honom från spel och därmed missar han matchen mot Sverige.

Det återstår två matcher av VM-kvalet i fotboll och Sverige har kvar att möta Österrike den 11 oktober innan man avslutar mot Tyskland fyra dagar senare. Matcher som kommer att avgöra huruvida Sverige fortsatt har chansen att ta sig till VM i Brasilien eller inte. Nu rapporterar tyska Bild att Sverige slipper möta det tyska landslagets bästa målskytt genom tiderna, Miroslav Klose.

Lazio-anfallaren tangerade nyligen Gerd Müllers rekord i antal landslagsmål – 68 stycken – men Klose får alltså vänta på att bli ensam om rekordet.

Inflammation i foten

Det är en inflammation i foten som spökar för Klose och utöver matcherna mot Irland och Sverige kommer anfallaren att missa ett flertal matcher för sitt klubblag Lazio.

Miroslav Klose jagar också andra rekord. Med sina 14 VM-mål är han endast ett mål bakom Ronaldo – den brasilianska – som har gjort 15 stycken. Ett rekord Klose hoppas att överta nästa sommar.

Tysklands nästa matcher är mot Irland den 11 oktober innan man avslutar mot Sverige på Friends Arena den 15 oktober.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN