”Han känner att han inte får samma bedömning”

Mjällbys klubbdirektör ­Jörgen Martinsson tror ­inte att Gbenga Arokoyo missgynnas av sin hudfärg. ­Däremot kommer han att kontakta domar­kommittén och diskutera saken.

– Jag ska ta ett snack med Bosse Karlsson, ­säger Martinsson.

Gbenga Arokoyo ringde Sportbladet för att skapa debatt om hur de svenska domarna bedömer olika spelare. Han har även diskuterat saken internt i Mjällby.

– Vi har pratat om det. Han känner själv att han ­inte får samma bedömning som andra spelare, säger klubbdirektören Jörgen Martinsson.

”Djup människa”

Vad tycker du om det han säger?

– Det är hans känsla, det är svårt att ha en uppfattning om det. Men han är ingen människa som häver ur sig någon obetänkt, han är ingen Erton Fejzullahu, Mostapha El Kabir eller för all del Jörgen Martinsson där det hoppar ut lite rubriker ibland. Gbenga är en väldigt djup människa och han tänker sig för. Han har en härlig människosyn. Det var därför jag reagerade. Vi hade ett långt och bra samtal och jag peppade honom.

Martinsson har dock svårt att se att hudfärgen skulle spela roll.

– Jag har oerhört svårt att se att han skulle missgynnas av det, jag vill inte ens tänka på saken. Däremot är han stor och stark, oerhört muskulös. Jag har sagt det till honom att om man är så stark så behöver man inte spela oschysst alltid för att få frisparkar, gula eller till och med röda kort mot sig.

Samtidigt säger Martinsson att han tar saken på allvar.

– Jag har sagt till Gbenga att ge mig en lista på situationerna där han blivit negativt särbehandlad så ska jag ta kontakt med Bosse Karlsson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN