Missade straff – misshandlades med pistol och mordhotades

avKristopher Karlsson

FOTBOLL

”Drog pistol och slog mig i skallen med den”

Martin Dall'Orsos straffmiss kostade Union Fuerza Minera avancemang i peruanska cupen.

Det kostade honom också mordhot under pistolhot och en grov misshandel.

Enligt Martin själv ligger klubbledningen bakom attacken.

– Jag visste inte att klubben styrdes av kriminella människor.

Dall'Orsos sargade ansikte.

Peruansk fotboll skakas av en praktskandal. Martin Dall'Orso, 26, till vardags i Union Fuerza Minera misshandlades och hotades till livet under pistolhot efter att ha missat en avgörande straff i cupmötet med Saetas de Oro.

”Tryckte in pistolen i bröstet”

Dubbelmötet slutade 1-0 för respektive lag i båda matcher och i straffläggningen missade Dall'Orso den avgörande straffen. När han, tillsammans med sina lagkamrater, satt på bussen efter matchen bröt sig supportrar och klubbledare (!) in för att konfrontera syndabocken.

– De hotade att döda mig och min far. Omar Sucasaire (bror till klubbens ägare) drog pistol och slog mig i skallen med den. De som ligger bakom attacken är Serapio Sucasaire och hans bror Ramiro, klubbpresident respektive vice-president, säger spelaren till peruanska El Comercio och fortsätter:

– Han tryckte in pistolen i bröstet på min far. Han sa "Du ska dö för att ha eliminerat mitt lag". Jag fick ta emot slag och sparkar och min flickvän sparkades till golvet. Om inte tränare Vasquez gått emellan hade det varit ännu värre.

Vill att laget stängs ner

Dall'Orsos far spenderar i dag eftermiddagen hos det peruanska fotbollsförbundet. Målet är att få klubben avstängd och upplöst.

– Vi vill att det här laget försvinner så att dessa människor inte får figurera inom fotbollen. De skadar sporten så mycket. Vi vill ha rättvisa efter vad som hänt.

Dall'Orso kom till klubben inför säsongen. Det ångrar han i dag.

–  Jag visste inte att klubben styrdes av kriminella människor, säger han till El Comercio.

Se straffen här (OBS! Extern länk)