Gais plockar målkung

avEmil Berglund

Publicerad:
Uppdaterad:

Gjorde 16 mål i superettan i fjol

Foto: Gabriel Altemark Vanneryr.

GAIS har gjort ett riktigt kap genom att locka till sig Varberg BoIS Gabriel Altemark Vanneryr, 28.

Anfallaren gjorde i fjor 16 mål för Varberg i superettan och slutade delad tvåa i skytteligan.

– Vi har lyckats knyta till oss en av superettans absolut bästa spelare, säger Gais tränare Thomas Askebrand till gais.se.

Gabriel Altemark Vanneryr har varit en pålitlig målskytt sedan flera år tillbaka och har under sina fyra säsonger i superettan för Ljungskile och senast Varberg gjort totalt 50 mål på 104 matcher. Nu står det klart för att han lämnar Varberg för göteborgsklubben Gais.

– Det är fantastiskt glädjande att efter väldigt många synnerligen trevliga diskussioner och träffar med aktuell person, kunna presentera Gais nyförvärv Gabriel Altmerk-Vanneryr. En oerhört intressant och spännande spelare som vi tror passar in mycket bra i vårt Gais på många olika sätt. Det är härligt att Gabriel nu är gaisare på riktigt, säger Gais ordförande Tomas Andersson till klubbens officiella hemsida.

"En klasspelare helt enkelt"

Altemark Vanneryrs mål räddade kvar Varberg i superettan den gångna säsongen. Förutom att hamna på delad andraplats i skytteligan så gjorde han dessutom ett viktigt mål i den avgörande kvalmatchen mot Oddevold. GAIS ser det därför som ett riktigt kap att ro hem anfallaren, som dessutom kommer alldeles gratis.

– Vi har lyckats knyta till oss en av superettans absolut bästa spelare! Han gjorde sexton mål i fjol, trots att han hade skadeproblem större delar av det året. En klasspelare helt enkelt, berättar GAIS huvudtränare Thomas Askebrand.

Stor spelaromsättning

Sedan tidigare har Gais presenterat Petrit Zhubi, 25, som nyförvärv samtidigt som man släppt Jimmy Tamandi, Jeffrey Aubynn, Richard Spong, Marcus Jacobsson och Mohammed Abdulrahman. Jesper Florén, 23, har samtidigt valt att inte förlänga med klubben och Dime Jankulovski har lämnat uppdraget som assisterande tränare.

Läs mer om alla transferrykten i allsvenskan och superettan: SILLY SEASON SVERIGE

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

GAIS

Superettan