Beviset: Bäst av alla – någonsin

FOTBOLL

”Ser en helt annan man nu”

Foto: Suarez.

Luis Suarez är inte bara Englands måleffektivaste spelare.

26-åringen krossar just nu Leo Messis målsnitt från 2011/12 när argentinaren satte Europarekordet på 50 ligamål.

– Han är lika mycket världsklass som Messi och Ronaldo, säger Liverpools manager Brendan Rodgers enligt Sky Sports.

Luis Suarez leder Premier Leagues skytteliga överlägset, trots att han missat fem av ligans 17 spelade matcher. Andy Coles och Alan Sherarers målrekord ser nu ut att kunna bli en mumsbit för 26-åringen.

”Han kan slå rekordet”

Duon gjorde som bäst 34 mål var under en hel säsong. Suarez har gjort 19 på tolv matcher.

– Han ser ut som han kan göra ett hattrick i varje match. Han kan slå rekordet. Han har kvalitén och jag är säker på att han kommer att pressa det, säger Liverpools manager Brendan Rodgers enligt Sky Sports.

Men ligarekordet i England kanske till och med är ett för lågt mål för Liverpools anfallare. 2011/12 dundrade, vad många anser är världens bäste fotbollsspelare någonsin, Leo Messi in 50 mål när han satte Europarekord för flest antal ligamål på en säsong.

Skulle Suarez fortsätta i samma takt som hittills över de 21 återstående ligamatcherna stannar Suarez på 52 mål. Detta alltså trots att han missade säsonginledningen på grund av en avstängning.

”En man som är lycklig”

Det gör att Suarez målsnitt nu är makalöst. 26-åringen har under årets ligasäsong gjort ett mål var 56,8:e minut. När Leo Messi satte sitt rekord var hans snitt 65,34.

– Han är lika mycket världsklass som Messi och Ronaldo. När man gör mål i hans takt i världens tuffaste liga så måste du sätta honom i den kategorien, säger Liverpools manager Brendan Rodgers.

– De två senaste säsongerna har saker vid sidan av planen stört honom men du ser en helt annan person nu. Du ser mognad, du ser en man som är lycklig, som tror på sig själv och är helt tillfreds med allt i sitt liv.

Sett över Europa är också Suarez överlägsen just nu. I Spanien har Atlético Madrids Diego Costa gjort ett mål var 74,6:e minut. Frankrikes skyttekung Zlatan Ibrahimovics statistik visar på 102.

Och då slår inte Suarez några straffar heller.

    Läs Erik Nivas dokument ”Luis Suárez spelar för kärleken”

ARTIKELN HANDLAR OM