Robin van Persie skadad

FOTBOLL

Lårskada håller Unitedstjärnan borta i en månad

Foto: Robin van Persie

Manchester Uniteds Robin van Persie, 30, rapporteras bli borta i en månad på grund av en lårskada.

Nederländaren ska ha skadad sig när han slog en hörna.

– Det är olyckligt, säger David Moyes enligt BBC.

Det var i matchen i Champions League mot Shakhtar Donetsk när Robin van Persie slog hörnan som ledde till Phil Jones segermål som nederländaren drog på sig en skada i låret.

Van Persie hade blivit inbytt fyra minuter tidigare och fortsatte att spela hela matchen ut.

– Det är olyckligt. Vår statistik är bra med Wayne Rooney och Robin i laget. Vi har inte haft båda tillgängliga på ett bra tag på sistone, säger David Moyes enligt BBC.

Återkommande skadeproblem

Van Persie som gjort imponerande sju mål på elva matcher den här säsongen men har karriären igenom varit skadeförföljd. På sina första sju säsonger för Arsenal spelade han aldrig över 30 matcher i Premier League. Det var först sista säsongen för Londonklubben som han spelade samtliga matcher och hans skadebekymmer verkade vara borta när han även i fjor spelade samtliga 38 matcher för Manchester United. Men med två skador under den här hösten verkar problem vara tillbaka.

Van Persie är inte heller ensam om att vara skadad i United. Även Fellaini, Carrick, Vidic, Evra och Smalling har plågats av skador den senaste tiden.

– Det är en tuff smäll för oss. Men jag är säker att vi har tillräckligt med spelare som kan ersätta dem och att vi inte kommer sakna dem allt för mycket, säger David Moyes.

ARTIKELN HANDLAR OM