”Får inte hända”

avPatrik Brenning

Fyra lag kämpar för överlevnad

Foto: BILDBYRÅN
Mikael Boman sköt matchens enda mål mot Öster i det viktiga streckmötet.

Öster hade chansen att cementera sin allsvenska plats och Halmstads placering under kvalstrecket.

Då räddade Stojan Lukic hem en 1-0-seger till HBK i allsvenskans täta streckstrid.

– Det får inte hända, säger Östers lagkapten Johan Persson i C More Sport om målet som Lukic också låg bakom.

Framför redan avhakade Syrianska slåss fyra lag i dagsläget om ett nytt allsvenskt kontrakt. Gefle och Öster har 25 poäng ovanför strecket men missade sin chans att rycka.

Storspelade

Nedanför kvalstrecket tog nämligen Halmstad tre poäng i fredagens match mot just Öster via en 1-0-seger. Det innebär att HBK nu har 24 poäng med Brommapojkarna bakom sig, under nedflyttningsstrecket, på 21 pinnar men med en match mindre spelad.

HBK:s livsviktiga seger räddades hem av målvakten Stojan Lukic som storspelade och bjöd på ett antal högklassiska parader i andra halvlek.

– Jag gör en räddning på en nick där som jag är jävligt nöjd med. Sedan vet jag inte resten. Vi behövde tre poäng och jag visste att vi skulle backa hem lite sista så jag var förberedd på pressen de kom med, säger 33-åringen i C More Sport.

”Studsar förbi hela backlinjen”

En långboll från just Lukic blev också avgörande när den studsade över hela Östers backlinje till Mikael Boman som visade styrka när han höll ifrån motståndarförsvaret och tryckte in segermålet efter 40 spelade minuter.

– Målet får inte hända. Den studsar innan och studsar förbi hela backlinjen. Det får inte hända, säger Östers lagkapten Johan Persson.

– Jag är oerhört besviken. Jag vet inte hur många klara lägen vi har. Vi ska göra både två och tre. Jag är oerhört besviken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Östers IF