Gerrard förbjuder frun att åka till Brasilien

Publicerad 2014-03-24

Steven Gerrard vill spela VM utan distraktioner.

Därför låter han inte sin fru åka ner till Brasilien i sommar.

– Jag tyckte att hon distraherade mig 2006, säger han.

Roy Hodgson tillåter sina spelare i det engelska landslaget att ta med sig sina fruar och flickvänner till VM i Brasilien.

Men det är en spelare som redan nu bestämt sig för att lämna både fru och barn hemma i England.

Steven Gerrard, 33, vill inte störas av sin fru Alex under VM-turneringen.

– Jag tyckte att hon distraherade mig, så när jag åkte i väg till VM 2010 föredrog jag att min familj inte var med mig och jag kunde fokusera på att komma i form i stället. Så jag kommer att göra likadant i Brasilien igen, säger han till Daily Mail.

"Vill inte dras hit och dit"

Varför 33-åringen väljer att lämna sin familj kvar i regniga Storbritannien i stället för att ta med dem till soliga Sydamerika är utav en enda anledning. Han vill kunna återhämta sig lättare.

– Vanligtvis får man träffa dem dagen efter matchen och det är då man är som tröttast.

Det sista jag vill göra är dras runt hit och dit och överallt av tre unga flickor. Vilket inte är deras fel, men jag måste offra det för, förhoppningsvis, sex eller åtta veckor och förhoppningsvis får jag belöning för det, säger han.

Säger inte upp kontakten helt

Men engelsmannen kommer inte att säga upp kontakten helt till sin familj. Han kommer att prata med dem via telefon och internet.

– Det räcker för mig under den korta perioden. Jag kände att det hjälpte mig 2010 och att det förhoppningsvis kommer att göra det även i Brasilien, säger han till Daily Mail.