”Jag lider ända sedan dess...”

FOTBOLL

Zlatan: Försöker släppa ut ilskan varje match

Zlatan Ibrahimovic har fått lite perspektiv på Sveriges missade VM-slutspel.

Men besvikelsen är långt från över.

– Jag lider, säger Zlatan till amerikansk media.

Sverige missade VM-slutspelet i Brasilien trots att Zlatan Ibrahimovic gjorde två mål i hemmamatchen mot Portugal. Tyvärr för Sveriges del var Portugals Cristiano Ronaldo ännu hetare i playoff-spelet och avgjorde dubbelmötet.

”Besvikelsen kommer tillbaka”

För amerikansk media berättar Ibrahimovic nu om besvikelsen.

– Jag nådde inte VM. Jag gjorde mitt bästa och landslaget gjorde också ganska bra ifrån sig. Vi kunde inte gjort det bättre. Tyvärr mötte vi ett lag som var bättre än oss, säger Zlatan enligt ESPN.

– Sedan dess lider jag eftersom jag missar VM. Det försvinner långsamt, långsamt med varje match som går och jag försöker släppa ut den ilskan i varje match. På ett positivt sätt. Men jag tror att besvikelsen kommer kommer tillbaka under VM.

”Kommer inte springa hem till tv:n”

Räkna inte heller med att 32-åringen kommer följa mästerskapet i Brasilien med något större intresse.

– Jag kommer säkert se några matcher men det är inte precis som att jag kommer springa hem för att sitta framför tv:n. Det blir tufft att se matcherna men jag kommer se mina lagkamrater (i PSG). Förhoppningsvis kan de vinna och jag kan glädjas med dem som om jag själv hade vunnit, säger svensken enligt AP.

Zlatan gav intervjun som en del i marknadsföringen för PSG:s träningsmatch mot Real Madrid i Qatar den 2 januari. I en annan del av intervjun pratade Ibrahimovic också om sin klubbframtid, Ronaldo och skattelagarna i Frankrike.

ARTIKELN HANDLAR OM