Tibblings uppvisning

19-åringen bakom allt i Djurgårdens andra seger

HÄLLEVIK/STOCKHOLM. Simon Tibbling hade stor uppvisning mot Mjällby.

19-åringen låg bakom båda målen i 2-0-segern.

– Det är Tibblings mål helt och hållet men det är skönt att jag får stå för det, säger 1-0-skytten Amadou Jawo till C More Sport.

Simon Tibbling har pekats ut som en av allsvenskans mest spännande talanger. Borta mot Mjällby i den tredje omgången visade mittfältaren varför.

Jawo: Blir överraskad

19-åringen låg först bakom 1-0 när han smekte fram en delikat passning till målskytten Amadou Jawo med yttersidan. Den 29-årige anfallaren behövde sedan bara sträcka ut benet och se sin strumprullare gå in.

– Det är riktigt bra. Jag ser att han går emellan men har ingen tanke på att han ska se mig. Jag tror aldrig han ser mig så jag smyger bara upp bakom men ser bollen komma och blir nästan lite överraskad. Sedan är det ett klassavslut, riktigt bra vänster, säger Jawo ironiskt i C More Sport och fyller på:

– Det är Tibblings mål helt och hållet men det är skönt att jag får stå för det.

Då var 55 minuter av matchen spelad. Drygt tio minuter senare var det dags för Tibbling igen.

Precis inbytt

19-åringen stod återigen för framspelningen när Tibblings inlägg nådde en sopren Erton Fejzullahu som mer eller mindre kunde jogga in bollen i mål. Detta med Fejzullahus första bollkontakt efter att ha blivit inbytt.

– Det var min första touch i årets allsvenska, säger Fejzullahu till Sportbladet.

Det räckte för Djurgårdens andra seger för säsongen. Efter den avbrutna premiären till följd av det tragiska dödsfallet i Helsingborg slog Djurgården Halmstad med 3-0.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN