”Leonard Messi eller Ibramovic”

FOTBOLL

Blatters galna uppvisning då ALLT blev fel

Vad heter två av världens mest kända fotbollspelare och vem utser egentligen vem av dem som är bäst?

Saker fotbollens mäktigaste människa bör kunna kan man kanske tycka.

Saker den 77-årige Fifa-presidenten Sepp Blatter fick stora problem med under en föreläsning på Oxfords universitet.

Det var som avslutning på Sepp Blatters föreläsning på Oxfords universitet som Fifa-presidenten fick frågan han aldrig riktigt svarat på: Vem är egentligen bäst av Lionel Messi och Cristiano Ronaldo.

– Leonard Messi. Och Ronaldo. Och nu måste vi ta med Ibramovic också. Men nu frågar du om Leonard Messi. Lionel. Leonard Messi och Ronaldo. De är båda fantastiska spelare men de är helt olika. Fotbollen handlar också om stjärnornas olikheter, sa Blatter och lyckades säga fel namn på två av världens allra bästa fotbollsspelare: Lionel Messi och Zlatan Ibrahimovic.

”En har större nota hos frisören”

Sedan fortsatte Blatter med att hylla just Messi och Ronaldos olikheter.

– Leonard Messi är en bra pojke som alla pappor och mammor skulle vilja ha hemma. Det är verkligen en bra man. Han är väldigt snabb, han spelar bra. Han dansar på planen. Han är den snälla killen. Han är en bra pojke. Det är därför han blir så populär och det är naturligt att han får så många röster eftersom han är en snäll man. Som spelar bra och gör mål, sa Blatter och fortsatte:

– Den andre. Det är något annat. Den andre är som en general på planen, sa Blatter och började försöka härma Ronaldo till stor glädje hos publiken.

Efter en kortare imitation fortsatte 77-åringen:

– Men det är den andra sidan av fotbollen och det är bra att också ha sådana generaler på planen. Det ger liv åt fotbollen. En har större nota hos frisören än den andre men det spelar ingen roll.

Rättad av sin assistent

Den 13 januari får världen svaret på vem världens landslagskaptener och deras förbundskaptener tycker är bäst när de tillsammans med utvalda journalister utser vinnaren av Ballon d'Or, som världens bäste spelare.

När Blatter skulle göra reklam för galan, som arrangeras av Fifa, kom nästa svårighet.

– Jag kan inte säga vem som är bäst. Det blir en ny tävling år. Den 2. Den 11 februari har vi Ballon d'Or. Februari, januari, sa Blatter innan han blev rättad av sin assistent till den 13 januari.

– Det var ett test för mitt team för att se om de lyssnar. Sover ni?

Sen avslutade Blatter med att även visa att han kanske inte har full koll på vem som egentligen utser pristagaren heller.

– Sen får publiken och de... de får välja. Jag gillar båda av dem men jag föredrar Messi.