Allsvenskan i fotboll

KFF-ordföranden: Vi ska förlänga med Rasmus Elm

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Snart skriver stjärnan på

Foto: Rasmus Elm (mitten) var en av planens giganter när Sverige mötte Mexiko.

2009 har alldeles nyss vaknat, men Rasmus Elm har redan hunnit uppleva ett genombrott av klassiskt snitt.

Nu ska Kalmar FF se till att man får betalt för sin guldklimp.

En förlängning av kontraktet är nära.

– Men det blir ju inte billigare för oss efter alla framgångar, skrattar ordföranden Johnny Petersson.

Viktor Elm, 22, lämnade Kalmar FF efter SM-guldet för holländska Heerenveen. En supertalang som borde ha gett ett rejält tillskott i kassan hos svenska mästarna. Så blev det inte. Parterna kom inte överens om en kontraktsförlängning och Elm gick som Bosman. Nu sitter hans två år yngre bror på ett kontrakt som går ut efter den kommande säsongen och således är behovet av en förlängning stort. Och en förlängning blir det, menar Johnny Petersson.

– Min uppfattning är att vi snart kommer att skriva ett nytt kontrakt med Rasmus, säger han till sportbladet.se.

Skriver på snart

Förhandlingarna har pågått en längre tid, men ännu har pennan inte satts till papper. Det kommer dock snart att ske.

– Han är ju aldrig hemma. Först var han borta med landslaget. Nu är han i La Manga och sedan ska han iväg med landslaget igen till Österrike, skrattar Petersson.

Så han skriver på någon gång efter landskampen mot Österrike (11/2)?

– Helt klart.

Ännu har inte Kalmar FF presenterat något förslag för Rasmus Elm, men enligt agenten Martin Klette är spelaren positiv till att lyssna på vad klubben har att erbjuda. Rasmus Elm gjorde sig tidigt ett namn i allsvenskan, men efter landslagsturnén i USA har han även slagit igenom på blågul nivå och talangmässigt jämförts med Zlatan Ibrahimovic av förbundskaptenen Lars Lagerbäck.

– Han imponerar dels som människa, det verkar vara en fantastisk karaktär. Sedan har jag sett om matchen mot Mexiko och han tar nästan inga felbeslut. En fantastisk speluppfattning. Jag hade inte förväntat mig att han skulle orka löpa så mycket vid den här tidpunkten. Sedan har han ett vasst extravapen i sina långa inkast, sa Lagerbäck nyligen till Sportbladet.

Som Ola Toivonen

Här finns det således en rejäl kassako för Kalmar FF. Malmö FF fick nyligen 42 miljoner för Ola Toivonen när han gick till PSV Eindhoven och Elm borde ha alla förutsättningar att hamna åtminstone i samma priskategori, men Johnny Petersson vill inte tala om det.

– Mitt mål är att ha ett bra lag. Självklart är ekonomin viktig, men det är inte det vi ser till i första hand. Om jag tänkte på ekonomin som nummer ett så skulle Nanne (Bergstrand, tränare) försvinna som nummer två. Det sportsliga måste komma först, säger han.

Som i fallet Viktor Elm?

– Ja. Det var en bedömning vi gjorde. Vi kunde ha fått sju miljoner för honom om vi hade släppt honom i somras, men vi valde fotbollen.

Det valet gav Kalmar FF ett SM-guld. Nu ska man åter koncentrera sig på fotbollen i första hand och då är en förlängning av Rasmus Elms kontrakt ännu viktigare.

– Vi ska spela Champions League nästa år och då måste vi se till att ha ett så bra lag som möjligt för att kunna gå så långt som det är möjligt för ett svenskt lag att göra.

Inte billigt

Samtidigt är det givetvis så att alla framgångar sätter Elm den yngre i en bra förhandlingsposition. Å andra sidan har Kalmar FF en stark kassa för tillfället.

– Det blir ju billigare för oss precis, skrattar Johnny Petersson.

Men ekonomin får helt enkelt sitta i andra rummet den här gången. För Kalmar FF sätter fotbollen främst.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Rasmus Elm

Kalmar FF