”Jag vet inte vad jag sa”

Ralf Edström om sin floskel vid Zlatans avgörande

Hallå där...

...Radiosportens expertkommentator Ralf Edström, 56, som utbrast ”det är världsrekord” efter Zlatans avgörande mål.

Vilket världsrekord satte Zlatan?

– Hehe, jag vet inte vad jag sa för jag blev så jävla glad och exalterad. Helt euforisk. Men man kan väl säga världsrekord om det är något otroligt...? Det var så overkligt på något sätt.

Hur gick tankarna?

– Dagge (Dag Malmqvist) höll på att räkna ner när Ungern gjorde ett sista anfall. Men så vände spelet plötsligt med en långboll, som jag inte hann uppfatta vem som slog. Sedan vetifan vad Zlatan gjorde, men han fick bollen för långt ifrån sig, vilket är olikt honom, men det var ju bara tur det för då gjorde målvakten ett felbeslut och gick ut med fötterna. Det blev förbannat bra!

Vad säger du om Zlatan?

– Han får godkänt, en tvåa i betyg. Han är inte i form än och det märks i bollbehandlingen och att han inte lyckas dribbla sin gubbe i straffområdet. Nu hade han väl inte kraft, men när han går tillbaka 40 meter efter att ha hamnat i offsideposition... Det är inte bra. Men han gjorde målet och det är naturligtvis bra.

Tar sig Sverige till VM?

– Ja, jag är född optimist och har sagt hela tiden att vi fixar det.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Inget speciellt.

Inte ett nytt världsrekord då?

– Haha, den var bra. Jag önskar att Sverige går till VM.

Hör Edströms floskel HÄR
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN