Är det slut nu, Henke?

FOTBOLL

Bosse Nilsson: ”Han har själv varit inne lite på sådana tankar i våra samtal”

Henrik Larsson, 37, har berättat för Helsingborgs tränare Bosse Nilsson att han funderar på att sluta efter säsongen. Det avslöjar Nilsson för lokaltidningen.se.

– Men det har varit samtal på kompisnivå och inte diskussioner i kontraktssammanhang, säger Bosse Nilsson.

Foto: Henrik Larsson

Det börjar bli en följetong nu, Henrik Larssons farväl från fotbollen. Han är still going strong – men kan vara inne på sin sista fotbollssäsong. ”Henke” har sagt till sin tränare Bosse Nilsson att han går i de tankarna.

– Han (Henrik Larsson) har själv varit inne lite på sådana tankar i våra samtal. Att det här är det sista året. Men det har varit samtal på kompisnivå och inte diskussioner i kontraktssammanhang, säger Bosse Nilsson enligt lokaltidningen.se.

Kontraktet löper ut efter säsongen

När Sportbladet når Bosse Nilsson på tisdagskvällen vill han inte kommentera tidningsuppgifterna. Henrik Larssons kontrakt med HIF löper ut efter säsongen. För tre månader sedan sade Bosse Nilsson till lokaltidningen.se att:

”Går Sverige till VM i Sydafrika tror jag att det finns en god chans för att han spelar ett år till med oss”.

Men nu har Nilsson ändrat inställning.

Nilsson: ”Nu är jag inte alls lika optimistisk”

– Nu är jag inte alls lika optimistisk. Han såg betydligt piggare ut i april och då trodde jag att det skulle rulla på. Han är i bra form och spelar bra, så det är inte så. Men han har mer ont efter matcherna och behöver mer behandling, säger Nilsson till lokaltidningen.se och tar också upp Henrik Larssons återkommande ljumskproblem som en bidragande orsak till att karriären kan ta slut efter säsongen.

– Henke har haft längre frånvaro i karriären tidigare med korsbandsskada och benbrott, men det här är något annat. Problemen med ljumsken är något han har fått börja dras med och han har betydligt längre återhämtningsperioder nu än innan.

ARTIKELN HANDLAR OM