Herrlandslaget i fotboll

Bekräftat: Hamrén ny förbundskapten

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Dubblerar med jobbet i Rosenborg

Erik Hamrén är klar som ny svensk förbundskapten.

Svenska fotbollsförbundet och Rosenborg nådde en uppgörelse som gör att tränaren stannar i klubblaget till 31 augusti 2010 och ansluter därefter till det svenska landslaget.

– En mycket stor majoritet av vår styrelse hade Erik som förstanamn redan i den första diskussionen, säger förbundets ordförande Lars-Åke Lagrell till Sportbladet.

Svenska fotbollsförbundet och Rosenborg har enats om uppgörelsen som gör att Erik Hamrén blir ny svensk förbundskapten. Rosenborg kompenseras med en hemlig summa pengar och får behålla huvudtränare fram till 31 augusti 2010.

Hamrén ska nu leda Norges största klubb mot Champions League samtidigt som han lägger upp planerna för svensk fotbolls framtid.

– Jag vet att jag klarar det. Det visade jag inte minst när jag vann guld med Ålborg efter att jag skrivit på för Rosenborg. Allt går i livet om man bestämmer sig för det, säger svensken till klubbens hemsida, rbk.no.

”Har varit en dröm”

Den senaste tiden har varit turbulent för Hamrén. 52-åringen har varit tydlig med att han vill bli ny svensk förbundskapten samtidigt som Rosenborg slagits med näbbar och klor för att behålla honom.

– Det har varit otroligt mycket känslor och mycket upp och ner. På träningsplanen har jag inte haft några problem att hålla fokus. Däremot när jag suttit hemma på kvällen har det varit mycket tankar i huvudet den senaste veckan. Det har varit en surrealistisk vecka. Men jag är ofantligt glad att jag får möjligheten att bli förbundskapten för mitt land. Det har varit en dröm för mig.

”Favorit hos styrelsen”

Ordföranden Lars-Åke Lagrell säger att Erik Hamrén hela tiden har varit favoriten hos förbundets styrelse.

– En mycket stor majoritet av vår styrelse hade Erik som förstanamn redan i den första diskussionen och det styrde oss rätt mycket. Vi försöker att lyssna på våra ledamöter och Erik var ett namn som de flesta hade, säger Lagrell.

”Klart vi får betala för Erik”

Det har under processen sagts att Rosenborg krävt upp emot 10 miljoner kronor för att släppa sin succétränare. Med kompromisslösningen att Hamrén blir kvar till augusti bör summan ha minskat men Lagrell vill inte kommentera uppgörelsen.

– Vi har bestämt att det stannar mellan oss. Det är fullständigt självklart att vi får betala för Erik. Men summan förblir hemlig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Erik Hamrén