Tolvåring gjorde debut i högstaligan

FOTBOLL

Mauricio Baldivieso hoppade in i bolivianska högstaligan

Foto: 12-årige Baldevisio blev hårt uppvaktad i sin debut och såg ut att ha riktigt ont efter en spark bakifrån. Den rekordunge debutanten reste sig dock efter ett mindre tumult och kunde slutföra matchen.

VM-spelaren Julio Cesar Baldivieso tog ut sin tolvårige son i bolivianska högstaligan.

Det slutade i tumult och tårar.

Nu kritiseras han för att vara en oansvarig förälder.

Foto: Mauricio Baldivieso.

Det är fotbollssnyheten som hela Sydamerika pratar om.

Mauricio Baldivieso, som fyller 13 i morgon, blev inbytt när nio minuter återstod av 0–1-matchen mot La Paz.

Baldivieso hann på den korta tiden stämplades han av motståndaren Henry Alaca i en närkamp och föll under dramatiska omständigheter till marken, där han rullade runt flera varv i smärtor och tårar. Bråk uppstod efter händelsen, men Baldivieso kunde fullfölja matchen efter att ha behandlats av lagets läkarstab.

Boliviansk landslagsspelare

Föga förvånande är hans pappa, Julio Cesar Baldivieso som spelade i Bolivias VM-lag 1994, lagets tränare. Baldivieso den äldre var avstängd, men befann sig på arenan och gladdes med sin son trots förlusten.

– Jag är väldigt stolt, han är mycket talangfull, säger pappa Baldivieso till boliviansk media, men kallar också Alcala för "brottsling" och var ursinnig på domaren, som inte varnade La Paz-försvararen.

"Mycket stolt"

Baldivieso den yngre var tacksam över förtroendet från sin pappa.

– Jag är mycket stolt och vill tacka min pappa som gav mig den här chansen, säger Mauricio Baldivieso till boliviansk tv.

Därmed är han den yngsta debutanten i Sydamerikas historia på den här nivån. Det tidigare "rekordet" hade peruanen Fernando Garcia, som var nära 14 år gammal när han fick spela på a-lagsnivå för första gången 2001.

Julio Cesar Baldiviesos agerande har satt i gång en debatt världen över på sajter och forum, som kritiserar honom för att vara en oansvarig förälder.