Tränarna hyllar sir Bobby Robson

FOTBOLL

”Han visade stor passion
och kommer att saknas”

Foto: AP
Alex Ferguson, Fabio Capello och José Mourinho.

En legendar är borta, men kommer inte glömmas.

Nu stämmer världens stora fotbollstränare upp i en unison hyllning.

– Bobby Robson är odödlig eftersom en del av hans personlighet sitter kvar i alla som har träffat honom

Efter en lång tids kamp mot cancern gav sir Bobby Robson slutligen upp på fredag morgon. Under sin storartade karriär hann han med att nå landslaget som spelare, men framförallt tog han England till semifinal i VM 1990.

Nu hedrar dagens stortränare sin föregångare.

”En strålande tränare”

– Det är svårt att acceptera att en sådan person inte längre är med oss, men han är odödlig eftersom en del av hans personlighet sitter kvar i alla som har träffat honom. En strålande tränare, men ännu mer en strålande person, säger José Mourinho som arbetade med Robson i Sporting Lissabon, Porto och Barcelona.

Alex Ferguson fyller i:

– Under mina 23 år som jag har arbetat i England finns det inte någon person som jag skulle hålla en centimeter högre än Bobby Robson. Jag sörjer förlusten av en god vän, en underbar person, en exceptionell fotbollsman och någon med en passion och kunskap om sporten som var oöverträffad. Hans karaktär var huggen ur kolbrottet och utvecklades i gruvbakgrunden i Durham County som han kom från.

”Jag vill tacka”

Fabio Capello är mer fåordig, men har inget annat att uttrycka än tacksamhet.

– Han visade alltid stor passion för sporten och kommer saknas av alla fotbollsfans runt jorden. Å hela fotbollsfamiljens vägnar önskar jag att tacka sir Bobby Robson för hans minnesvärda bidrag till den vackra sporten, säger han.