La Liga

Chockförlusten

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Real Madrid utklassat av division 3-lag

Real Madrid specialtränade med cupbollen och managern Manuel Pellegrini mönstrade ett starkt lag – trots det förväntat svaga motståndet Alcorocón i spanska cupen.

Det slutade med en riktig stjärnsmäll.

Division 3-laget förnedrade världslaget och vann med förkrossande 4–0.

– Jag måste be fansen om ursäkt, säger sportchefen Jorge Valdano.

Raul deppar.

Manuel Pellegrini förberedde sitt Real Madrid på bästa möjliga sätt inför tisdagens cupmatch. Real har i veckan tränat med den speciella cupbollen och managern sparade inte på stjärnorna – bland annat startade Raúl, Karim Benzema og Ruud van Nistelrooy – till matchen.

Ville ha bästa möjliga trupp

På presskonferensen inför mötet svarade Pellegrini på kritiken att han inte vilade A-lagsspelarna och lät fler ungdomar få chansen i cupmatchen.

– Vi kan inte släppa vår guard. Att jag inte kallade upp spelare från akademin beror på att jag vill ha bästa möjliga trupp. Vi måste fullfölja våra mål vilka är Champions League och Copa del Rey.

Hade specialstuderat motståndet

Managern är under press efter förlusten mot Milan i Champions League och bara 0–0 mot Gijon i La Liga. Real startade därför med Raúl och Benzema på topp framför världsstjärnor som Van der Vaart, Guti och Diarra. Pellegrini hade också specialstuderat motståndet inför matchen för att inte lämna något åt slumpen.

Trots det blev det en chockförlust. Inte bara en förlust heller utan förnedrande 0-4 mot division 3-laget.

Självmål av Arbeloa

Borja Pérez gjorde 1-0 med ett vackert avslut efter 15 minuter. Alvaro Arbeloa styrde sedan in ett inlägg i eget mål till 2-0 innan Ernesto Gómez ökade på till 3-0 efter en rejäl upprullning av Real-försvaret.

Sex minuter in i andra halvlek gjorde Pérez sitt andra mål när han fastställde slutresultatet 4-0 bakom den passiva backlinjen.

Förre managern Bernd Schuster fick sparken när Real åkte ut mot ett annat division 3-lag, Real Union, 2008.

Pellegrini är nu pressad att vända 0-4-underläget när returen spelas hemma på Santiago Bernabéu den 10 november om inte han ska riskera att gå samma öde till mötes.

”Kan vända det här”

Jorge Valdano, sportchefen, var tagen efter matchen. Han bad fansen om ursäkt.

– Vi har lärt oss en hel de om at bli ödmjuka i kväll. Men jag är övertygad om att vi har en stark och proffsig spelartrupp som ska göra allt för att vända det här på hemmaplan, säger han till spansk media.

Han fick, förstås, också frågor om managern Manuel Pellegrinis framtid.

– Det känns inte rätt att svara på den frågan nu.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga