Specialsydd superdräkt ska rädda Zlatan från kylan

Ödesmatch i Champions League i förväntade minusgrader.

Då lämnar Barcelona inget åt slumpen och erbjuder spelarna ett avancerat underställ som ska hålla kroppstemperaturen uppe.

– Jag förväntar mig att alla ska vara på toppen av sin förmåga, säger tränaren Pep Guardiola.

Redan i går förmiddags tog Barcelona flyget till ryska Kazan för onsdagens ödesmatch i Champions League. Laget reser normalt till bortamatcher dagen innan, men Pep Guardiola vill att spelarna ska få en dag extra att acklimatisera sig till den väntade iskylan.

”Problematiskt klimat”

Resan från Barcelona tar drygt sex timmar med direktflyg och laget landade i går i Kazan och välkomnades med sju minusgrader. I morgon, då Barcelona möter Rubin Kazan, ska det dessutom snöa hela dagen.

– Det är ett problematiskt klimat att spela i, säger Pep Guardiola som är hårt pressad att ta poäng efter förlusten på hemmaplan mot Rubin Kazan för två veckor sedan.

För att förbereda sig på bästa sätt har Barcelonas huvudsponsor Nike tagit fram ett underställ, som ska hjälpa till att hålla kroppstemperaturen uppe för spelarna matchen igenom.

Understället består av en specialsydd så kallad termal tröja, ett par ”antiköldvantar” och långkalsonger att bära under matchstället. Kläderna är gjorda i ett material med flera lager som påminner om skumgummi och dessutom skyddar mot lättare skador i närkamper. Tyget har också egenskaper som tar bort fukt, något som lär behövas i den förväntade 96-procentiga luftfuktigheten.

Fyra poäng

Barcelona har tillsammans med Rubin Kazan och Dynamo Kiev fyra poäng i gruppen, medan Inter, som möter det ukrainska laget i morgon, ligger sist på tre poäng.

För Pep Guardiola är det bara seger som gäller.

– Förra matchen var ett olycksfall i arbetet. I Kazan förväntar jag mig att alla är på topp, säger Barcelonas tränare till Sport.

Zlatan Ibrahimovic fick en smäll på foten i lördagens match mot Osasuna, men är klar för spel mot Rubin.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.