Allsvenskan i fotboll

Vill ha en bra dialog med supporterunionen

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

Frågor och svar med Sef-ordföranden Bosse Lundquist

Allmän kommentar till artikeln?

– Artikeln är i sak riktig, dock kryddad med kvällspressens favorituttryck som ”makt” och ”strid”.

Hur ser du på din roll i det här?

– Min egen roll är att valberedningen inte anser mig valbar, vilket alltså omöjliggör ett omval. Valberedningen har dock tydligen inte förankrat sitt beslut hos alla föreningar eftersom många reagerat mot påståendet. Om föreningarna tolkar stadgarna så att jag är valbar och att man vill ha mig som ordförande står jag till förfogande.

Vad vill du lyfta fram som viktigt för svensk fotboll kommande år?

– Vi måste höja vår standard så att vi hävdar oss bättre i Europa. Talangutveckling är ett måste – Sef måste arbeta mer med sportsliga övergripande frågor tillsammans med SvFF. Ekonomin måste utvecklas, för Sef gäller det att träffa centrala avtal på media- och spelområdet som är på åtminstone samma nivå som våra grannländer. Skattefrågor, där Danmark genom förmånliga skattelagar gör oss chanslösa att förvärva och behålla spetskompetenser. Intensifiera vårt internationella arbete så att vi i beslutssammanhang blir en starkare röst i Europa. Utveckla vår organisation och ha en bra dialog med den nybildade Supporterunionen.

Vad tycker du skiljer din linje från Bosse Johanssons?

– Jag vet inte vilken linje Bosse Johansson har.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Svensk Elitfotboll