Stolpkuppen: en världsnyhet

avJonatan Fast

Tidningar och nyhetssajter världen över skriver om Kim Christensens stolpkupp

Foto: The Sun, Timesonline, BBC

BBC, Times Online och The Sun är bara tre exempel på stora nyhetssajter som uppmärksammar Kim Christensens stolpkupp. Publiceringen prydde The Suns förstasida under stora delar av fredagen.

”Stopper moves the goalposts. See footage as dodgy keeper shrinks goal”. Rubriken prydde The Suns förstasida på tidningens nätversion under stora delar av fredagen. Flera andra engelska och europeiska nyhetssajter gav Kim Christensens stolpkupp ordentligt med publicitet under fredagen. Sammantaget: en fotbollsnyhet av rang i Europa.

Gammalt trick – men inte allmänt känt

Kim Christensen kan missa delar av den återstående guldstriden efter sitt tilltag. Svenska Fotbollförbundet utreder ärendet. De målvakter som Sportbladet har pratat med beskriver stolpkuppen som ett ”gammalt trick” även om det är inte något som är allmänt känt bland fotbollsintresserade.

Får stöd av Schmeichel

Flera stora spelare har blandat sig i debatten. En av dem är förre målvaktsstjärnan Peter Schmeichel. Dansken tycker inte att IFK Göteborgs Kim Christensen ska straffas för att ha flyttat ihop stolparna för att göra målet mindre.

– Om man nu ska spela på konstgräs får de ju se till så att stolparna är fastsatta. Det här är ingenting att göra en sak av. Låt oss nu gå vidare, säger Peter Schmeichel till danska TV2.

ARTIKELN HANDLAR OM